doggyart.punt.nl
Nemo een hele trouwe Duitse herder
                                                              NEMO           
Voor Nemo zoeken we geen nieuwe baas.
.Het heeft hem te veel tijd gekost om zijn ergste angsten kwijt te raken en zich bij ons thuis te voelen Nu na twee en half jaar is hij eindelijk op zijn plek hier dus mag hij blijven tot zijn eind.
Maar zijn verhaal wil ik graag vertellen.We hebben twee paarden en daarvoor komt af en toe de hoefsmid,zo ook ergens in november 2007.
Hij was net binnen toen hij ons vroeg of we ook een hond kwijt waren,nee gelukkig niet was ons antwoord,hoezo had hij er een gezien dan?JA hij had een Duitse herder langs de weg zien liggen ongeveer een kilometer bij ons vandaan.
De paarden werden bekapt,de hoefsmid vertrok en wij hadden geen rust meer. oké dan maar in de auto en gaan kijken en ja hoor daar lag hij een prachtige ietwat magere Duitse herder.
 
    
Zodra we naar hem toeliepen sprong hij op en rende weg, wat we ook probeerden er was niet in zijn buurt te komen het enige wat we bereikten was dat hij steeds verder weg liep en uiteindelijk in het bos verdween.We konden niets meer doen en dropen treurig af naar huis.
Hij had zo gewoon geen schijn van kans want hier woont kilometers ver niemand.
De volgende dag wij weer op zoek maar geen hond te vinden,het liet ons niet los dus een dag later wij weer op pad,en ja hoor daar lag hij , midden op de weg waar hij was achtergelaten,hij lag gewoon te wachten tot zijn baas hem weer op zou halen.
Zo trouw aan een baas die hem dit had aangedaan,onbegrijpelijk!!!!!
Er reden auto's voorbij, ze moesten om hem heen rijden maar hij bleef waar hij was en dat hij niet aangereden is mag een wonder heten,hij heeft beslist een bescherm engeltje bij zich gehad. Maar zo kon het niet langer, we hadden op dat moment net een hond loops, nu leek het ons een prima idee om haar mee te nemen als lokhond, daarbij nog een pak salami worst en hondenbrokken.
Ik schets nu een beeld waarvan wij nog steeds de slappe lach krijgen,Ik liep in mijn oudste flodder kleren met in de ene hand een compleet hysterische en luid gillende loopse Lolo aan de lijn  ( zij houd niet van aan de riem lopen en dat zullen we weten ook )  en de andere hand vol met worst en brokken en achter mij aan Peter in onze heel erg oude 4 weel drive.
Eindelijk kwam er een reactie bij de herder,oké één plakje worst dan de loopse hond interesseerde hem absoluut niet,en daar gingen we dan meter voor meter een brokje een plakje worst en zo vorderde we gestaag richting huis,Lolo bleef gillen,Peter tufte langzaam achter ons aan en passerende auto's raakten zowat van de weg van ongeloof over de maffe optocht.
Eindelijk eindelijk onze tuin,het was hoogtijd ook want de worst was op,snel het hek dicht,we hadden het allemaal helemaal gehad.
Peter stapte uit de auto en begon wat namen te roepen naar de hond ,en jawel bij NEMO keek hij op,dat was alvast een probleem minder het beestje had een naam.
Maar we waren er nog niet,hij wilde verder niets dus zat er niets anders op hem maar met rust te laten af te wachten en hopen dat het droog zou blijven.
hij ging bij het hek liggen zodat hij de weg kon zien en daar is hij een week lang gebleven,kijken en wachten op de baas.
We werden er beroerd van en konden niets anders doen dan uren bij hem gaan zitten en eten en drinken brengen.
En toen ineens vond hij het genoeg hij besloot met me mee te gaan naar de andere honden en bij hun in de gang te slapen. Een Superdag..
Bij alle treurigheid was er een lichtpuntje,hij vertrouwde mij,waarom weten we niet,of hij had nog nooit een vrouwelijk wezen ontmoet of hij had er juist hele goede herinneringen aan  in ieder geval kan ik alles met hem doen en hij vind alles geweldig, Bij mannen blijft hij nog steeds ver uit de buurt,Peter mag hem nu eindelijk na twee en half jaar over de bol aaien maar daar blijft het ook bij.
Inmiddels is hij gelukkig hier daar ben ik zeker van,het liefst ligt hij naast mij op de bank,zo af en toe gunnen we hem dat genot,al is het maar voor een paar uurtjes hij geniet er nog dagen van na.
NEMO,hij is de meest trouwe hond die ik ken,diegene die hem heeft afgedankt heeft nooit beseft wat voor geweldige hond het is.
 
 
 

Reacties

maik op 02-03-2011 23:20
Hallo
Ik ben een man van 44 jaar .Ik heb tranen in mijn oog en ik weet niet wat ik moet zeggen???
Ik ben met duitse herder gegrooit, drie jaar terug mijn hond (AKTIE) na 8,5 jaar,inlateslapen wegens interne bloeding gevolge door kanker en ik ben nogsteeds niet bovenop gekomen, Ik wil u een dike kus geven voor uw inzet en doorzetting.
MVG
Maik
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste tweets
over mijzelf
Over mijzelf.
 
 

 

 

Ingrid Zaalberg
Geboren in Den Haag flink wat jaartjes geleden.
Dieren en natuur liefhebster in hart en nieren.
klik hier voor meer
 
                                                                                          
 

 


Links

 

 

 Aquarellen en tekeningen
Aquarellen

Klik hier voor meer.

 

Schilderijen van Peter.

 

 http://www.peterjansenmasteroffineart.eu

 

 

contact us
Verhalen
Geluks hondjes
Geluks hondjes
Deze bofkonten hebben een nieuw baasje gevonden 


Ruby


Bowie


Bonny


Brandy

Tara

Toby/Pluto

Channie

Lilly

UkkieFlippo/Woody
 
 
Sasa
 
 
Pluto
 
 
 
Kika

Ying en Yang


Clooney

 
 Janny
 
 
 
Jayli
 
Miko
 
Tootsy
 
Sissi
 Beer


LaddyMax

Droopy
 
 
Nina
 
 
    
Boris
 
 

 
   
Tommie
 
   
Olly
Jetje Kroketje


Minnie


Lion


Princess
 
 


Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl - Design by Ontwerpmijndomein.nl