doggyart.punt.nl
Nogmaals Tess
TESS
  

 


      Om te beginnen Ingrid.....een compliment voor je mooie blog !   Wij ( Jaap en Ine) ontdekten Tess op het Hongarije prikbord, alweer een maand geleden.   Pas na een dag begonnen we er allebei over. We hebben nog maar één hond, een Terveurense Herder reu, Aadje, van bijna 10 jaar en hij was wel erg eenzaam, na het laten inslapen van Cindy (van Klaas de kaasboer). Zij had dagenlange en nachten aanvallen van epilepsie en het werd alleen maar erger. Wij hebben zelfs de DA hierheen laten komen op vrijdagmiddag. Hij heeft haar een paar kalmerende injecties gegeven, maar het mocht niet baten. We moesten haar laten inslapen na het weekend. Heel triest.   Een pup erbij met Aadje is geen optie, hij bijt ze niet, maar gooit ze om en dan moeten ze blijven liggen....   Jaap ik ik hebben een tijd zitten praten over Tess en er uiteindelijk een mailtje aan gewaagd en later een telefoongesprek, dat we haar graag wilden komen bekijken en ook of het goed zou gaan met Aadje. Tenslotte spraken Asztrid en Ingrid over een teefje van ongeveer 8 maanden jong. Wij erheen, hihi, ik was al een beetje in blijde verwachting .-).  Vanaf de eerste minuut ging het prima tussen die twee en dat gaat het nog steeds. Volgens Ingrid was zij toen een maand of 8, maar ze gedroeg zich in het begin echt als een pup van 8 weken.   We hebben bij Ingrid en Peter een hele gezellige middag doorgebracht en toen Tess ingeladen in de auto en mevrouw zat om zich heen te kijken, alsof zij in een Paus mobiel zat, zo grappig.   Zij heeft het hele huis verkend, echt overal geweest. We hebben met span-banden  een koelkast, die wij als opslag gebruiken , moeten beveiligen...daar liggen lekkere dingen in .-)
Intussen weet zij ook het "snoep kastje"  te vinden in de keuken. Kan zij niet openmaken, maar probeert het wel. Iedere avond tijdens het uitlaten pikt zij bij Lief Omaatje aan de overkant een peer van de stoep, alleen het steeltje laat ze liggen. Kieskeurig diertje. We hebben ze ook al 2 keer een paar uur alleen thuis kunnen laten. Niets gebeurd. Goed hé?
Het gaat allemaal prima. Ze jatten de kluiven wel van elkaar, het is een plezier om naar te kijken. Soms heeft Tess ze allebei, maar als zij dan even afgeleid is, pikt Aadje er snel eentje terug en die legt hij dan op een plek op het gras, waar Tess net niet bijkan en dan gaat Aadje wat anders doen. Hij is nu druk bezig om een schuilkelder te graven onder de conifeer, waar Tess ook net niet bij kan. Haha, ik zag vanochtend, dat Tess zijn schuilkelder "gebombardeerd" heeft met lege waterflessen .-)   Ze speelt erg graag met lege waterflessen, ze is zelfs al zo pienter, dat als er niet meer genoeg water in de bak zit, zij een volle waterfles kapot bijt, heeft ze toch drinken.   Haaha, als we buiten ontbijten, moet Jaap haar wel effe kort leggen, Mevrouw heeft al een keer de kaas + ham van mijn brood gejat .-) Haha, een snoepwinkel is het zeker voor haar .-). Zo noemde Asztrid het hier.   Ze komt Jaap iedere nacht even wakker maken, omdat zij dan een plas moet doen. Eerder gaf ze dat misschien ook wel aan bij de voordeur, maar dan sliepen we. Nu likt ze hem net zo lang in zijn gezicht, tot hij wakker wordt. Het gaat al 6 nachten goed.
We lachen wat af met haar. Zij kan echt alles gebruiken. Gisteren kwam ze aanzetten met mijn zaklampje uit de slaapkamer. Vanochtend had zij de werkschoenen van Jaap in de gang gevonden en kwam mij die brengen. Maar als ik "los"  zeg, geeft zij het meteen af. Reuze intelligent is zij.

Zij volgt ons overal, zij "herdert"  echt. De hele roedel hoort bij elkaar. Onze computers staan boven en daar ligt zij nu ook gezellig.

Ook heeft zij al door, dat als ik de Senseo aanzet, zij een reepje lekkers krijgt. Dat heeft zij van Aadje afgekeken .-)
Maar dan moet zij wel eerst netjes gaan zitten en doet zij intussen ook al en pakt het vrij voorzichtig aan. Ik ben haar nu aan het leren vangen, is toch veiliger.

Ach, wij denken, dat zij nu wel het vertrouwen heeft, dat zij hier mag
blijven.

Ze blijft maar knuffelen.   Wordt vervolgd

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste tweets
over mijzelf
Over mijzelf.
 
 

 

 

Ingrid Zaalberg
Geboren in Den Haag flink wat jaartjes geleden.
Dieren en natuur liefhebster in hart en nieren.
klik hier voor meer
 
                                                                                          
 

 


Links

 

 

 Aquarellen en tekeningen
Aquarellen

Klik hier voor meer.

 

Schilderijen van Peter.

 

 http://www.peterjansenmasteroffineart.eu

 

 

contact us
Verhalen
Geluks hondjes
Geluks hondjes
Deze bofkonten hebben een nieuw baasje gevonden 


Ruby


Bowie


Bonny


Brandy

Tara

Toby/Pluto

Channie

Lilly

UkkieFlippo/Woody
 
 
Sasa
 
 
Pluto
 
 
 
Kika

Ying en Yang


Clooney

 
 Janny
 
 
 
Jayli
 
Miko
 
Tootsy
 
Sissi
 Beer


LaddyMax

Droopy
 
 
Nina
 
 
    
Boris
 
 

 
   
Tommie
 
   
Olly
Jetje Kroketje


Minnie


Lion


Princess
 
 


Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl - Design by Ontwerpmijndomein.nl