doggyart.punt.nl
Vreemde Vogels
Vreemde Vogels

 

Kippen horen bij ons leven hier en vooral een mooie haan erbij, zo een die mooi en hard kan kraaien,we wonen toch erg eenzaam dus niemand heeft er last van en wij worden elke morgen gewekt met hanengekraai, geweldig.
Maar het heeft aardig wat voeten in de aarde gehad met onze kippen, we waren beslist te naïef.  Tien stuks hebben we gekocht op de markt in Pecs mooie gezonde halfwas kipjes.
We dachten toen echt nog dat je kippen overdag los kon laten lopen, onze enige zorg waren de honden, maar daar zat een hek tussen. Heel,  heel snel wisten we beter, daar heeft de vos voor gezorgd, in een dag waren alle tien kippen verdwenen,waarschijnlijk heeft de vos ze her en der verstopt en er weken van genoten.
Nu gun ik de vos alle goeds , ik heb hem zelfs in de winter toen er heel veel een heel lang sneeuw lag eten gebracht  maar van mijn kippen moet hij afblijven.
Na een paar weken waren we over de ergste schok heen en wilden het toch nog eens proberen. Het oude maishok werd kippenhok en er kwam een mooie ren bij, nieuwe kippen erin mooie haan erbij ,geweldig .Elke avond het luikje dicht wat kon ons nog gebeuren.
Dom ,dom, dom, er zijn ook nog marters en die hebben ook honger. Daar kwamen we achter op het moment dat  midden in de nacht de honden geweldig begonnen te blaffen,wij met zaklamp naar buiten ,er kwam een hels kabaal uit het kippen hok we schenen met de lamp naar binnen en zagen nog net de staart van de marter verdwijnen en een stel dode kippen in het hok.
Het buitenleven kan echt hard zijn.De volgende dag hebben we het kippenhok omgetoverd in een bunker,waarschijnlijk is ons kippenhok beter beveiligd als de beste gevangenis. Maar helaas een vijand hebben we toch nog, de Buizerd die kwam vanuit het niets in een prachtige duikvlucht de kippenren in en sleepte een halfwas kip mee.
We geven het op , meer beveiligen als nu kunnen we niet. De natuur bevechten is onmogelijk dat is ons weer duidelijk geworden.
 
 
Sinds een jaar hebben we een nieuwe haan een prachtig exemplaar gekregen van mensen uit ons dorp , maar de vraag is wat voor voorouders hij heeft, het eerste nestje kuikens zag er  heel normaal uit maar vanaf het moment dat ze veren kregen werd het duidelijk dit zijn geen gewone kippen dit zijn vreemde vogels. 
  
 
 
 
 
 
 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste tweets
over mijzelf
Over mijzelf.
 
 

 

 

Ingrid Zaalberg
Geboren in Den Haag flink wat jaartjes geleden.
Dieren en natuur liefhebster in hart en nieren.
klik hier voor meer
 
                                                                                          
 

 


Links

 

 

 Aquarellen en tekeningen
Aquarellen

Klik hier voor meer.

 

Schilderijen van Peter.

 

 http://www.peterjansenmasteroffineart.eu

 

 

contact us
Verhalen
Geluks hondjes
Geluks hondjes
Deze bofkonten hebben een nieuw baasje gevonden 


Ruby


Bowie


Bonny


Brandy

Tara

Toby/Pluto

Channie

Lilly

UkkieFlippo/Woody
 
 
Sasa
 
 
Pluto
 
 
 
Kika

Ying en Yang


Clooney

 
 Janny
 
 
 
Jayli
 
Miko
 
Tootsy
 
Sissi
 Beer


LaddyMax

Droopy
 
 
Nina
 
 
    
Boris
 
 

 
   
Tommie
 
   
Olly
Jetje Kroketje


Minnie


Lion


Princess
 
 


Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl - Design by Ontwerpmijndomein.nl