doggyart.punt.nl
Joepie de waakhond
Joepie

 
 
 
Het verhaal van Joepie begint een jaar of drie geleden, we kwamen terug rijden na het inkopen doen toen er ineens uit het niets een grote zwarte herdershond de weg op schoot en voor de auto heen en weer angstig om zich heen kijkend  over de weg bleef rennen,er was in de verre omtrek geen huis te bekennen dus we stopte de auto om de hond nader te kunnen bekijken maar hij was zo bang dat hij direct weer in de velden verdween,we konden zo niets voor hem doen en er zat niets anders op dan maar door naar huis te rijden.
Maar hij bleef door ons hoofd spoken , wat we in een flits van hem gezien hadden was dat hij erg jong en erg in de war was en dat gaf ons geen fijn gevoel.
Een paar dagen later gaat de telefoon ,het is een vriendin van ons die ook al de nodige jaren in Hongarije woont niet erg ver van de plaats waar wij de hond hadden zien lopen.
Je raad nooit wat ik hier heb roept ze door de telefoon, nou weet ik dat zij ook erg van honden houd dus ik kreeg al zo'n voorgevoel, dus ik roep terug door de telefoon "  een grote zwarte herder" . Ze viel helemaal stil, hoe weet jij dat nou ? vroeg ze . Ik vertel haar vervolgens ons verhaal over de hond en dat het niet zo ver bij haar vandaan was.
Het blijkt dat de hond zijn intrek heeft genomen in een grote kartonnen doos op de veranda van haar ietwat wazige buurman die vooral erg bevriend is met de palinka en wijn fles. Daar hoeft de hond niets van de verwachten . En  onze vriendin heeft al een paar honden en gaat geregeld naar Nederland  zij kan er echt geen hond bij hebben.
Zodoende  spreken we af dat zij de hond voorlopig gaat verzorgen en eten brengen en als ze hem in handen kan krijgen komen wij hem ophalen en zullen hem dan naar het asiel brengen. Zo gezegd zo gedaan, er gaan toch nog twee weken overheen voor de hond eindelijk genoeg vertrouwen in haar heeft en ze hem  een halsband om kan doen en mee kan nemen, de grap was dat haar buurman helemaal niet in de gaten heeft gehad dat de hond op zijn veranda lag tot op het moment dat hij volledig in de lorem naar huis kwam en de hond geweldig tegen hem begon te blaffen, de man rende volledig geschokt naar zijn buurvrouw om te vertellen dat er een waakhond op zijn stoep zat en dat hij zijn huis niet meer in kon, ze moest met hem meelopen om ervoor te zorgen dat hij zijn huis weer in kon.
Het was tijd om hem daar weg te halen,dat met het asiel is nooit wat geworden, we waren helemaal  van hem gecharmeerd en hebben daar  tot de dag van vandaag nooit spijt van gehad. We hebben er een geweldige waakhond aan die door zijn overdreven waak lust niet te herplaatsen valt maar hier helemaal gelukkig en op zijn plek is. Alleen de hoef smid is niet zo erg op hem gesteld en vraagt ons ook altijd of hij opgesloten is, Joepie zoals wij hem inmiddels gedoopt hebben heeft hem eenmaal de stuipen op het lijf gejaagd door op het moment dat hij helemaal geconcentreerd een ponyhoef stond te bekappen met een enorm gebrul vlak voor zijn gezicht over het hek te hangen,we hebben nog nooit iemand zo zien schrikken en Joepie verdween met een heel zelfvoldaan gezicht om de hoek van het huis een totaal geschokte hoef smid achterlatend,het zijn nooit vrienden geworden.
 
  

Potlood tekening van Joepie
 
 
  

Joepie en Billy
 
 
 
  

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste tweets
over mijzelf
Over mijzelf.
 
 

 

 

Ingrid Zaalberg
Geboren in Den Haag flink wat jaartjes geleden.
Dieren en natuur liefhebster in hart en nieren.
klik hier voor meer
 
                                                                                          
 

 


Links

 

 

 Aquarellen en tekeningen
Aquarellen

Klik hier voor meer.

 

Schilderijen van Peter.

 

 http://www.peterjansenmasteroffineart.eu

 

 

contact us
Verhalen
Geluks hondjes
Geluks hondjes
Deze bofkonten hebben een nieuw baasje gevonden 


Ruby


Bowie


Bonny


Brandy

Tara

Toby/Pluto

Channie

Lilly

UkkieFlippo/Woody
 
 
Sasa
 
 
Pluto
 
 
 
Kika

Ying en Yang


Clooney

 
 Janny
 
 
 
Jayli
 
Miko
 
Tootsy
 
Sissi
 Beer


LaddyMax

Droopy
 
 
Nina
 
 
    
Boris
 
 

 
   
Tommie
 
   
Olly
Jetje Kroketje


Minnie


Lion


Princess
 
 


Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl - Design by Ontwerpmijndomein.nl