doggyart.punt.nl
Ons Werkpaard ( Pony )
Ons Werkpaard ( Pony )
  Paarden  hebben we ook,tenminste  de een is een paard een halfbloed Arabier genaamd Linda en de ander is een pony genaamd Csilla , en over haar gaat dit verhaal . Csilla hebben we ooit gevonden in zo'n advertentie blaadje,er stond een IJslands paardje te koop,aan de prijs had ik al kunnen zien dat  dat niet klopte want IJslanders zijn normaal erg duur  en ook bijna niet te koop in Hongarije. Nou droom ik al heel lang van een IJslands paard dus wij er op af . We kwamen ergens in de buurt van Pécs op een soort van volkstuinen complex en liepen achter de eigenaar aan door een hele boel vieze blubber naar een heel klein schuurtje en daar stond ze ,helemaal in het donker in een totaal dicht hok met alleen een beetje stro om te eten. Een flinke maat Shetland pony daar leek ze het meest op,we hadden zo met haar te doen dat we haar meteen gekocht hebben. Volgens de eigenaar kwam ze uit Budapest van een failliet circus,het zou zomaar kunnen want ze kan wel wat gekke kunstjes,zo kan ze bij ons de grote toegangspoort met haar hoofd open en dicht doen,altijd makkelijk als we zijn wezen rijden,ik hoef niet af te stappen Csilla doet de poort open en dicht. Ze is super eigenwijs,uitgekookt en oersterk,in het begin had het nogal wat voeten in de aarde voor er op haar gereden kon worden, de vorige eigenaar had haar gekocht voor de kinderen en daar had ze blijkbaar zo genoeg van dat ze haar hele trukendoos open had getrokken,ze gooide de kinderen eraf of ze bokte en het toppunt van genot was met een kind op de rug de stal inrennen,de deuropening was nogal laag, volgens mij had ze dat van tevoren bedacht zo uitgekookt is ze wel. De lol was eraf en Csilla moest verkocht. Eenmaal bij ons heeft het een tijdje geduurd voor ze door had dat ik die geintjes niet pikte maar nu gedraagt ze zich prima en vind ze het zelfs leuk als we wat gaan doen en na een beetje oefenen loopt ze ook super voor een karretje.
We hebben samen met een paar Hongaren een stukje bos gepacht waar we ons brandhout uit kunnen halen. Een jaartje geleden kwam een van de mede eigenaren Tibor overleggen wanneer er wat gekapt zou worden hij vertelde dat zijn tracktor kapot was en vroeg of wij geen paard hadden om bomen uit het bos te slepen. Nou nee ,het paard dat we hebben "Linda "vind zichzelf echt te sjiek voor zoiets en schiet daarbij dan ook direct in de stress, ze heeft toch ietsje teveel Arabieren bloed. Maar vertelde ik Tibor misschien wil Csilla dat wel,oké hij wou haar wel even zien,nou hij sloeg nog net niet dubbel van het lachen, zo'n kleintje? een pony? bomen slepen? hij kwam echt niet meer bij en moet gedacht hebben dat het alleen weer die Hollanders zijn met zulke idiote ideeën. Maar hij had blijkbaar wel zin in een lolletje,oké kom dan maar morgen  met je werkpaard naar het bos zij hij met een brede grijns. Zo gezegd zo gedaan wij de volgende morgen Csilla in het tuig van het karretje gehesen en daar weer een zware ketting aan om de bomen mee uit het bos te trekken en daarna op pad. Eenmaal in het bos stonden daar een stuk of vier grote forse kerels ons op te wachten en ook die begonnen te stralen en sloegen nog net niet dubbel van de lach,Ik dacht wacht maar ,we zullen ze eens een poepie laten ruiken,iets waar Csilla trouwens ook erg goed in is.
 
Kom zij Tibor,we gaan even spelen. Er werd een boom omgezaagd en Csilla werd ervoor gezet, ketting om de boomstam en het commando  "stap" en daar ging ze of ze nooit anders gedaan had dwars door het bos met de boomstam achter zich aan slepend tot ze op het pad kwam,keurig stilstaan tot de stam eraf was gehaald en weer terug het bos in. Omdat het heen en weer gedraaf voor mij te zwaar werd nam Tibor het over, hij had vroeger ook met paarden in het bos gewerkt en het klikte helemaal tussen die twee.
 
 
 
Tibor liep weer te glunderen maar nu van plezier en bewondering,het was dan wel een kis ló ( klein paardje) maar dat zo'n pony zo sterk was en zo goed kon werken dat wisten ze niet.
Csilla genoot ze was de ster van de dag en aan het eind van de dag vroegen ze of ze of ze de dag daarop weer kon komen, Wij konden niet maar hebben haar vol vertrouwen aan Tibor meegegeven hij lette zo goed op haar of ze zich niet overwerkte en of ze niet te bezweet raakte. Samen stapte ze weer richting bos, Tibor met een brede grijns op zijn gezicht en Csilla liet een dikke vette scheet.
A horse on a mission.
Tien keer leuker dan kindertjes te moeten vermaken.
 
  
Tibor en Csilla,vrienden voor het leven
 
 
  
Na gedane arbeid is het goed thuis komen
 Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste tweets
over mijzelf
Over mijzelf.
 
 

 

 

Ingrid Zaalberg
Geboren in Den Haag flink wat jaartjes geleden.
Dieren en natuur liefhebster in hart en nieren.
klik hier voor meer
 
                                                                                          
 

 


Links

 

 

 Aquarellen en tekeningen
Aquarellen

Klik hier voor meer.

 

Schilderijen van Peter.

 

 http://www.peterjansenmasteroffineart.eu

 

 

contact us
Verhalen
Geluks hondjes
Geluks hondjes
Deze bofkonten hebben een nieuw baasje gevonden 


Ruby


Bowie


Bonny


Brandy

Tara

Toby/Pluto

Channie

Lilly

UkkieFlippo/Woody
 
 
Sasa
 
 
Pluto
 
 
 
Kika

Ying en Yang


Clooney

 
 Janny
 
 
 
Jayli
 
Miko
 
Tootsy
 
Sissi
 Beer


LaddyMax

Droopy
 
 
Nina
 
 
    
Boris
 
 

 
   
Tommie
 
   
Olly
Jetje Kroketje


Minnie


Lion


Princess
 
 


Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl - Design by Ontwerpmijndomein.nl