doggyart.punt.nl
Vrij na jaren aan de ketting
Het droevige verhaal  van Iwan en LionLion

Er zijn honden in dit leven die hebben wel heel erg veel pech gehad,twee daarvan zijn Iwan en Lion.
Iwan heeft zo'n beetje zijn hele leven aan de ketting doorgebracht als waakhond en toen zijn baasje overleed werd hij als dank voor zijn waakzame leven door de familie gedumpt in de dichts bijzijnde opvang.
  
Iwan, blij met zijn mandje

De mensen daar doen hun best maar het is geen asiel er zijn alleen maar een paar kooien voor tijdelijke opvang.
Omdat ik een stukje over deze opvang op mijn site heb geplaatst kreeg ik ook de foto van Iwan onder ogen met bijhorend verhaal waaruit bleek  dat hij al 13 jaar is en daar al zo'n beetje een jaar zat , daarna sliepen wij niet meer lekker, dus na wat heen en weer gebel wilde Éva een vrijwilligster daar ons wel tegemoet komen rijden met Iwan zodat wij niet dat hele eind hoefden te rijden.Iwan is een schatje een mixje van alles en nog wat,een beetje pincher een beetje tekkel en nog een hoop onduidelijks.
  
Iwan wil wel even poseren
 
Hij heeft een mandje in de kamer gekregen en hij geniet volop,hij eet, hij slaapt en hij maakt mini wandelingetjes net genoeg om zijn behoefte te doen. We gaan voor hem geen nieuwe baas meer zoeken,hij mag hier lekker van zijn laatste tijd genieten.
 
Maar het werd nog gekker,toen Éva Iwan bracht vertelde zij dat er net een bijna verhongerde hond was binnengebracht en toen wij de volgende dag met haar telefoneerde bleek het helemaal niet goed te gaan, hij werd helemaal gek in de kooi en zat daarom ook daar weer aan de ketting buiten, Peter hoorde  mij met Éva praten  en riep direct die halen we op, hahaha  ben ik even blij dat ik het niet altijd gedaan heb en dat hij net zo gek is als ik.
En dus had Éva weer een rit voor de boeg en wij ook en zo is Lion in ons leven gekomen.
  
Lion,zo mager en dan toch nog vrolijk

Het word een zware dobber met hem hij is afgrijselijk mager en daarbij ook nog ernstig aan de diarree,we hebben er al een paar ritjes dierenarts opzitten ,we zijn er nog niet zeker van of we hem erdoor kunnen halen maar we doen ons best. Lion heeft een afschuwelijk leven achter de rug,aan een ketting van anderhalve meter, nooit genoeg te eten gehad tot op het laatst helemaal niets meer, aandacht heeft hij al zeker nooit gehad dat is aan alles te merken.
  
Een beetje de kluts kwijt.

hij weet gewoon niet wat hem nu overkomt hij gedraagt zich dan ook regelrecht onbenullig,bonkt overal tegenop en snapt al helemaal niet hoe hij zich bij onze andere honden moet gedragen maar vind de dierenartsen bezoekjes geweldig,mee in de auto en dan de behandelkamer binnen stuiteren en de dierenarts zowat omhelzen,hij zwelgt in de aandacht de spuit neemt hij maar op de koop toe zoveel gezelligheid het is onbetaalbaar voor hem. Hoe het dan ook verder zal gaan met hem dit heeft hij alvast binnen. Tot zover voor nu ik hoop heel snel met positieve berichten te kunnen komen..Duim voor ons en Lion.
 
Een weekje verder
Na een week vol zorgen en dagelijks de dierenarts bezoeken gaat het er nu op lijken dat Lion erdoor komt,hij heeft afschuwelijke diarree gehad en helemaal goed is het nog niet maar het water dunne is eraf. We hebben dan ook hele intelligente gesprekken,Peter en Ik over hoe de poep van Lion er vandaag dan uitziet,is het wat dikker,ja het is wel wat dikker,hoe dik dan? nou ja een beetje brijachtig.Het is te hopen dat dit snel voorbij gaat en dat onze gesprekken weer een wat ander niveau krijgen.
We hebben nog nooit een hond gehad met zoveel honger, hij kan gewoon niet wachten tot de bak op de grond staat en het komt dan ook geregeld voor dat de rijst en de kefir van de muren afdruipen omdat hij de bak weer uit mijn handen mept. 
 Het is nooit genoeg voor hem maar we moeten het nog erg rustig aan doen en hij krijgt om de paar uur een beetje tot grote ergernis van de andere honden,die willen dat ook!!!!
 
Iwan blijkt prostaat problemen te hebben en is nu aan een hormoon kuur,hopelijk helpt het hem en kan hij nog een fijne tijd zonder al teveel narigheid en pijn hebben.
Hij heeft het hier helemaal naar zijn zin en brengt zijn dag door met eten en slapen en af en toe even knuffelen.
 
   
Nog steeds mager,maar o zo gelukkig
 
   
Met stokken sjouwen  en braaf brengen.
 
  
En Iwan,die slaapt.

Voor meer over Lion Klik hier
 

Reacties

Miranda op 05-02-2011 09:35
Lieve Peter en Ingrid,
 
Ik vind het fantastisch wat jullie voor deze dieren doen!!
Ik denk dat met jullie liefde, zorg en aandacht Lion er over een poosje helemaal bovenop komt.
En Iwan.....na 13 jaar eindelijk een warm mandje, ik hoop dat hij er nog lang van mag genieten.
Ook wij zullen jullie in de toekomst zeker blijven helpen.
 
Heel veel liefs
Jury en Miranda
Yvonne op 08-05-2011 10:44
Hallo, via een honden Forum ben ik bij jullie terecht gekomen.Wat een goed werk doen jullie,en wat gun ik het honden zoals Iwan en Lion!!
Ik hoop dat Lionin een rustig tempoweer op een normaal gewicht komt!
Succes!!!
vr.gr.Yvonne
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste tweets
over mijzelf
Over mijzelf.
 
 

 

 

Ingrid Zaalberg
Geboren in Den Haag flink wat jaartjes geleden.
Dieren en natuur liefhebster in hart en nieren.
klik hier voor meer
 
                                                                                          
 

 


Links

 

 

 Aquarellen en tekeningen
Aquarellen

Klik hier voor meer.

 

Schilderijen van Peter.

 

 http://www.peterjansenmasteroffineart.eu

 

 

contact us
Verhalen
Geluks hondjes
Geluks hondjes
Deze bofkonten hebben een nieuw baasje gevonden 


Ruby


Bowie


Bonny


Brandy

Tara

Toby/Pluto

Channie

Lilly

UkkieFlippo/Woody
 
 
Sasa
 
 
Pluto
 
 
 
Kika

Ying en Yang


Clooney

 
 Janny
 
 
 
Jayli
 
Miko
 
Tootsy
 
Sissi
 Beer


LaddyMax

Droopy
 
 
Nina
 
 
    
Boris
 
 

 
   
Tommie
 
   
Olly
Jetje Kroketje


Minnie


Lion


Princess
 
 


Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl - Design by Ontwerpmijndomein.nl