doggyart.punt.nl
Sponsor aktie
Sponsor aktie



Blinde en manke  Binkey, ook deze heeft geluk gehad en word nu verwend bij zijn nieuwe baasjes.



 
Dat we al de nodige tijd honden opvangen en herplaatsen die bij ons voor het hek zitten of die we op straat vinden weet inmiddels iedereen wel,maar sinds december afgelopen jaar zijn we nog drukker geworden dan we al waren We hebben toen kennis gemaakt met Marlou een Nederlandse vrijwilligster die al de nodige tijd bij verschillende asiels in onze omgeving hier in Hongarije helpt, ze is ook in samenwerking met een Duitse en Zwitserse stichting gaan helpen bij een zogenaamd doding station.
 
dit is een van de Duitse stichtingen waar we mee samen werken.
Nadat wij eenmaal een keer met lood in de schoenen bij het doding station zijn gaan kijken konden we niet meer terug,   wat we daar zagen was nog veel erger  dan we ons daarvoor hadden kunnen indenken , inmiddels zitten we daar ook middenin en doen we wat we kunnen samen met nog wat vrijwilligers.
We gaan een paar keer per week kijken wat er aan nieuwe honden zit die door een honden vanger zijn binnengebracht ,testen ze op karakter, maken foto's die dan naar de stichtingen gaan die vervolgens de bemiddeling op zich nemen.
Het principe van een doding station is dat de honden die na twee weken niet zijn opgehaald worden afgemaakt en dat gebeurt niet op de meest zachtzinnige manier, tot nu toe hebben we de meeste honden kunnen redden, dat was daar een jaar geleden wel anders, behalve de honden die weggelopen waren en door hun eigenaar werden opgehaald werd daar standaard alles afgemaakt en dan hebben we het over minimaal 120 honden in een jaar en in de tijd dat ze daar zaten was de verzorging beneden alle peil ,geen voer en water als het zo uitkwam, inmiddels is er wel een verbetering aan de gang maar het blijft een diep trieste bedoening, hokken die amper 1 bij 1 meter zijn, de honden komen er nooit uit, schoongemaakt wordt er maar een keer in de drie dagen, dus het valt te begrijpen in wat voor drek die arme dieren zitten, voor kleine hondjes is dat al erg maar voor de grote is het absoluut rampzalig.
We werken inmiddels als volgt, zodra een hond bemiddeld is doordat zich een nieuwe baas heeft aangemeld in Duitsland of Zwitserland, die trouwens nauwkeurig getest worden en een huisbezoek krijgen om zeker te weten of het een goed tehuis is,  halen we het betreffende dier er onmiddellijk uit en komt zolang in pleegopvang bij een van de vrijwilligers  tot er weer een groep honden opgehaald word, gemiddeld gebeurt dat één maal per maand.
De stichting komt voor alle kosten op zoals enten,chippen ,paspoort en voer , tot zover alles prima, maar ons probleem is nu dat we er gemiddeld drie tot 4 bij ons hebben en dat extra bij onze eigen 9 blijvers.
Tot nu toe hebben we ons moeten behelpen, eentje in de woonkamer dan weer twee in de schuur en nu drie in het atelier waar Peter zit te schilderen,enz.enz. niet direct rustgevend voor hem, nu willen we ontzettend graag twee binnen kennels met een flinke buiten ren bouwen om het voor onszelf en ook de opvang honden wat aangenamer en gemakkelijker te maken, het probleem is nu dat de honden veel binnen zitten en dat wij vaak en teveel met ze moeten wandelen, maar zoals altijd weer is het geld natuurlijk weer het probleem, onze energie steken we graag in dit werk maar het geld om twee kennels te bouwen hebben we gewoon niet.  Nu werk ik al enige tijd samen met de
 
  waarvoor ik aquarellen maak die men daar als prijs bij de verlotingen kan winnen, bij de sponsor aktie  van deze maand mag ik deze keer eenmalig meedoen om zo te proberen het benodigde geld binnen te krijgen voor de bouw van de twee kennels.
Het geld dat bij deze club binnenkomt met de vermelding van mijn naam erbij of de vermelding Hongarije word door een anonieme sponsor met 50% verhoogt, de aktie start 19 mei en duurt drie weken.
Er worden mooie prijzen verloot waaronder een door mij te maken aquarel van Uw geliefde huisdier , neem vooral een kijkje op de site van de Samenwerkende- dierenclubs
Het rekening nummer waarop het geld voor de bouw van onze twee kennels gestort kan worden is,
  198570767     t.n.v. Stichting Samenwerkende dierenclubs
daarbij de vermelding     Ingrid en/of Hongarije

De hokken in het doding station,in de zomer kunnen de arme dieren niet uit de zon en verbranden zowat levend, 40 graden is vrij normaal hier in de zomer, en in de winter vriezen ze dood omdat de sneeuw gewoon de hokken inwaait en de dieren gewoon op beton liggen.

een grote doffe ellende, als ze geluk hebben komt er eenmaal per dag even iemand om ze eten en drinken te geven, maar het komt ook voor dat er een dag of twee niemand komt.

Toska, zij was zo in paniek door het opgesloten zitten dat ze zich helemaal aan mij vastklampte, laat zo'n dier dan maar achter, niet dus. Tosca heeft bijna twee maanden bij ons gezeten en heeft nu een gelukkig leven in Zwitserland.

Tosca, dit ziet er toch al heel wat gelukkiger uit,
De blingbling halsband heeft ze van Maya gekregen.


Dit maffe stel zit nu bij ons, het uitlaten is elke keer weer een chaos, een flinke buiten ren zou echt een uitkomst zijn, voor ons maar ook voor de honden die dan wat meer bewegings vrijheid krijgen.Deze schatjes gaan alle 4 op 19 mei naar hun nieuwe baasjes, deze hebben weer heel veel geluk gehad.

Deze jongen heeft ook een maand bij ons gewoond, hij had altijd en eeuwig honger, ook hij heeft inmiddels een super fijn leven gekregen.


Aldo, de grootste lieverd die er rondloopt,als we een dag later waren gekomen was hij afgemaakt, hij heeft een super baas gekregen.


Tina, zij werd met nog drie broers en moeder volledig uitgehongerd binnengebracht, zij is helaas de enige die dit heeft overleefd, haar familie was te erg verzwakt, ze is een flinke tijd bij ons geweest om aan te sterken en heeft nu een prima leven in Oostenrijk.
 
Ditis een kleine greep uit de honden die tijdelijk bij ons zijn geweest, er zullen er zeker nog vele volgen en we doen dat met heel veel liefde, maar het moet gewoon wat gemakkelijker worden, daarom vragen we voor deze ene keer om hulp,het hoeven geen grote bedragen te zijn, al word er maar 5 of 10 euro over gemaakt, alle beetjes helpen, en dan ook nog de kans op mooie prijzen.
We zullen op onze site precies vertellen hoeveel we krijgen en dan ook laten zien wat we er mee doen.



De schuur waarin we de twee kennels willen bouwen, er moet het nodige aan isolatie worden gedaan het is nu te tochtig, het werk kunnen we zelf doen maar er moet het nodige aan materialen worden aangeschaft.


De achterkant waar de buiten ren moet komen, word nog wel een beetje onkruid weg hakken, daarna een cement vloer en een goed hoog hek eromheen, het is niet de bedoeling dat de honden bij ons weg lopen en door het bos gaan zwerven.
 
U kunt ons helpen door een donatie over te maken op rekening nummer    198570767
t.n.v. Samenwerkende dierenclubs
Met daarbij de vermelding   Ingrid en/of Hongarije
Zij zorgen er dan voor dat het geld bij ons terecht komt en U kunt daarbij ook nog mooie prijzen winnen.













Reacties

Miranda op 20-05-2012 20:57
Hoi Peter en Ingrid,
 
Wat super dat jullie ook meedoen met de actie
Ik hoop dat jullie een hoop mooie donaties mogen ontvangen zodat de kennels gebouwd kunnen worden.
Hierdoor kunnen er weer een aantal hondjes een kans maken op een mooie nieuwe toekomst.
 
Wij wensen jullie heel veel succes!!!!
 
Groetjes
Jury en Miranda
Ingrid Zaalberg op 21-05-2012 15:03
Hoi Miranda
Bedankt.
Jullie ook succes gewenst, dat je maar genoeg mag ophalen om weer een voertransport naar Roemenië te kunnen doen, daar kunnen ze alle hulp goed gebruiken.
Groet,
Ingrid
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste tweets
over mijzelf
Over mijzelf.
 
 

 

 

Ingrid Zaalberg
Geboren in Den Haag flink wat jaartjes geleden.
Dieren en natuur liefhebster in hart en nieren.
klik hier voor meer
 
                                                                                          
 

 


Links

 

 

 



Aquarellen en tekeningen
Aquarellen

Klik hier voor meer.

 

Schilderijen van Peter.

 

 http://www.peterjansenmasteroffineart.eu

 

 

contact us
Verhalen
Geluks hondjes
Geluks hondjes
Deze bofkonten hebben een nieuw baasje gevonden 


Ruby


Bowie


Bonny


Brandy

Tara

Toby/Pluto

Channie

Lilly

Ukkie



Flippo/Woody
 
 
Sasa
 
 
Pluto
 
 
 
Kika

Ying en Yang


Clooney

 
 Janny
 
 
 
Jayli
 
Miko
 
Tootsy
 
Sissi
 



Beer


Laddy



Max

Droopy
 
 
Nina
 
 
    
Boris
 
 

 
   
Tommie
 
   
Olly




Jetje Kroketje


Minnie


Lion


Princess
 
 










































Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl - Design by Ontwerpmijndomein.nl