doggyart.punt.nl
Wildlife
Wildlife


Een hapje vlees gaat er wel in ,maar hij moet eerst even proeven of het wel lekker is.

Meestal gaat het bij ons om de honden,zij nemen een groot deel van ons leven en onze tijd in beslag, maar zo af en toe gebeurt er iets waar zelfs wij door verrast worden.
Een tijdje geleden moesten we met een van onze honden naar de dierenarts en terwijl we zaten te wachten op onze beurt viel ons oog op een kleine bench die in de wachtkamer stond, nu staat dat ding daar meestal en soms zit er een kat in die op een operatie wacht Nieuwsgierig als ik ben ging ik even kijken en ik keek recht in een paar prachtige ronde knaloranje ogen, echt thuisbrengen konden we het niet wat dat nu voor dier was dus eenmaal aan de beurt vroegen we onze dierenarts natuurlijk gelijk wat daar nou toch zat 
" een jonge uil " was haar antwoord, het bleek dat kinderen in de buurt van een schoolplein ermee aan het sollen waren geweest en de lerares die het had gezien had het arme dier direct in beslag genomen en naar de dierenarts gebracht.
  
En zo ziet een uilskuiken er nu uit.
 
Maar die vertelde ons er eigenlijk helemaal geen tijd voor te hebben, of wij misschien??????  Peter vond het geweldig hij is helemaal gek van Uilen en roofvogels dus het was niet tegen dovemansoren gezegd, en zo vertrokken we met hond en uil en nog een bakje vlees naar huis.
Eenmaal thuis hebben we eerst maar eens op internet opgezocht wat voor uil het nu eigenlijk was, het bleek een Ransuil te zijn, daarna kwam de vraag  hoe verzorg je zo'n dier?
Gelukkig bedacht Peter dat we vroeger in onze honden trimsalon een klant hadden gehad die een roofvogel opvang had en die heeft hij gelijk opgebeld om advies te vragen, dode  eendagskuikens en dode muizen moesten we in stukjes hakken, het is toch een vreemd gevoel dat je het ene dier red en daarvoor weer een heleboel andere dode dieren nodig hebt, inmiddels raken we eraan gewend en staan er overal muizenvallen op ons terrein, zo komen we gelijk van de muizen overlast af want bij ons kippenhok werd het echt te gek met alle muizen die daar rond rende en een hoop voer opvraten .
En zo zat er in een grote honden kooi in peters atelier een uil,nog geen paar dagen later belde onze dierenarts met de melding dat ze er nog een had en of we alstjeblieft!!!!!!!!!   het leek ons wel gezellig voor nummer 1 dus snel hebben we uil nummer 2 opgehaald. 
 
  
Ze hadden het wel gezellig zo samen.
 
Helaas bleek uil nummer 1 een beschadigde poot te hebben waar hij niets mee kon we zijn er weer mee terug geweest naar de dierenarts en die heeft van alles geprobeerd maar het kwam niet goed, omdat we toch vinden dat zulke dieren weer vrij moeten kunnen als ze groot genoeg zijn en dat met dit dier nooit zou kunnen en hij ook nooit normaal zou kunnen zitten en prooi vangen  hebben we hem na veel overleg toch in laten slapen, we waren er echt wel even beroerd van maar ook dit hoort erbij als je dieren wilt redden en helpen en een invalide uil de rest van zijn leven in een kooi houden dat is geen natuur.
 
  
Niet om zonder handschoen aan te pakken , de nagels zijn vlijmscherp.
 
Met de andere gaat het goed hij of zij groeit goed en zit inmiddels in onze enorme hooi schuur waar hij kan leren vliegen en zelf voor zijn eten kan gaan zorgen, over een poosje halen we het gaas voor de ingang weg en dan kan hij kiezen wat hij wil.
 
  
Het gaat steeds meer op een uil lijken

Verbaasd kijken daar is hij goed in


Nog wat meer wildlife, een nestje roodstaartjes in de paardenstal vlak voor het uitvliegen, nog geen uur later waren ze eruit.

Als eerste uit het nest,inmiddels zien we ze overal om het huis rond vliegen


De ringslang bij onze vijver.

Prachtig hoor zo'n ringslang, maar hij heeft wel alle goudvissen uit de vijver gegeten en dat vonden we toch minder leuk,tja het is de natuur maar van ons mag die slang best wel vegetariër worden, we vonden die vissen toch ook wel leuk.


Een boomkikker,
deze kwaken als eenden en in de zomer moeten we
's avonds de ramen vaak dicht doen omdat ze zo'n kabaal maken dat we de TV niet meer kunnen verstaan, en ze zijn echt maar heel erg klein.
Het zijn echt kleine weer stations, als er regen in de lucht zit kwaakt bij ons het hele bos, zelfs als het weerbericht zegt dat het droog en mooi blijft, de boomkikkers hebben het altijd bij het rechte eind,als zij kwaken dan komt er zeker regen.


Dit was zelfs voor ons iets teveel wildlife, een bijen volk in de schoorsteen.
We hebben er maar een imker bijgehaald, hij wilde ze graag hebben.


Pauwoog pijlstaart vlinder, deze was zo groot als een hand.


Hertshoornkever.


Baby kikker,
deze was dan weer zo klein als een vingernagel.
 


Home


Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste tweets
over mijzelf
Over mijzelf.
 
 

 

 

Ingrid Zaalberg
Geboren in Den Haag flink wat jaartjes geleden.
Dieren en natuur liefhebster in hart en nieren.
klik hier voor meer
 
                                                                                          
 

 


Links

 

 

 Aquarellen en tekeningen
Aquarellen

Klik hier voor meer.

 

Schilderijen van Peter.

 

 http://www.peterjansenmasteroffineart.eu

 

 

contact us
Verhalen
Geluks hondjes
Geluks hondjes
Deze bofkonten hebben een nieuw baasje gevonden 


Ruby


Bowie


Bonny


Brandy

Tara

Toby/Pluto

Channie

Lilly

UkkieFlippo/Woody
 
 
Sasa
 
 
Pluto
 
 
 
Kika

Ying en Yang


Clooney

 
 Janny
 
 
 
Jayli
 
Miko
 
Tootsy
 
Sissi
 Beer


LaddyMax

Droopy
 
 
Nina
 
 
    
Boris
 
 

 
   
Tommie
 
   
Olly
Jetje Kroketje


Minnie


Lion


Princess
 
 


Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl - Design by Ontwerpmijndomein.nl