doggyart.punt.nl
Dankbaar werk
Dankbaar werkKettinghond Gömby

Sinds afgelopen December helpen we als vrijwilligers in het dodingstation  in Dombovár, het is echt een afschuwelijke plek waar de honden uit de omgeving gebracht worden die door de hondenvanger op een niet al te zachtzinnige manier gevangen zijn , ze blijven daar twee weken en als ze niet door hun eigenaar worden opgehaald worden ze afgemaakt en ook dat gebeurt niet op een diervriendelijke manier.
We helpen daar inmiddels met meer vrijwilligers waaronder wat Hongaren die wel de liefde voor dieren hebben.
Nu is er inmiddels de hulp van een Duitse en een Zwitserse stichting die voor de honden een goed tehuis zoeken, de honden die op de wachtlijst staan om naar het betreffende land te gaan moeten in de tussentijd worden opgevangen, we hebben inmiddels een fijne groep mensen bij elkaar die allemaal wat opvangen, wij hebben er inmiddels al een hele reeks bij ons gehad en ik zal er hier wat voorstellen.
 
 
Gömby, nu Rico heeft dikke pret met zijn nieuwe familie.

Dit was  Gömby de voormalige kettinghond uit ons dorp, hij heet nu Rico en heeft een super leven gekregen bij een Duitse familie die al 5 honden uit asiels hadden, het is meer dan geweldig om te zien hoe gelukkig hij met zijn vrijheid is, de berichten zijn meer dan goed en zijn nieuwe baasjes zijn ontzettend gelukkig met hem.
 
   
Tosca nog in de doding, ze klampt zich uit pure paniek aan mij vast, het was mij dan ook echt onmogelijk haar daar achter te laten.
 
Dit is Tosca, ook zij zat in het dodingstation en zou worden afgemaakt omdat ze te onrustig was, we hebben haar direct meegenomen en in het begin behoorlijk wat problemen met haar gehad, ze had een enorme verlatingsangst, we hebben haar dan ook in de woonkamer moeten nemen om haar wat tot rust te krijgen, met behulp van bevriende Nederlandse homeopaten die ook in Hongarije wonen hebben we haar weten om te toveren tot de meest geweldige hond die er bestaat, ze woont nu in Zwitserland bij haar nieuwe familie en de volgende foto's spreken voor zich.
 
  
Tosca heeft er inmiddels een vriendje bijgekregen en ze is helemaal in de moeder rol.
 
  
Mooier kan het toch niet.
 
   
Duka en Bandit bij ons thuis
 
Duka en Bandit, ook zij zaten in het dodingstation, Duka zou worden afgemaakt omdat ze agressief zou zijn, ook die twee hebben we bij ons opgenomen en het bleek dat Duka extreem angstig was, we hebben veel met haar getraind en haar erg veel liefde gegeven en langzaamaan kwam het vertrouwen in de mensen bij haar terug , Bandit was van het begin af een scheet van een hond waar iedereen helemaal verliefd op is, allebei hebben ze een meer dan thuis gekregen, vooral Duka laat ons helemaal versteld staan , ook die foto's zeggen meer dan woorden, op het moment dat we zulke foto's via de mail krijgen toegestuurd staan ons echt de tranen in de ogen van ontroering.
 
   
Duka loopt al los , hier is ze samen met vriend Sam op weg naar een fijne zwempartij .
 
   
 
We geloofden echt onze ogen niet, Duka die als een hoopje ellende bij ons binnenkwam en waarvan we dachten dat ze minstens een half jaar nodig zou hebben om wat van haar angsten kwijt te raken, dit is echt te mooi voor woorden.
 
   
Uitgezwommen, en kijk eens hoe zelfverzekerd ze erbij loopt.
 
   
Zo'n fijne mand heeft hij nog nooit gehad.
 
En hier is Bandit, de foto is niet al te best maar het laat wel zien dat hij het goed getroffen heeft, de berichten zijn ook meer dan goed, hij loopt al los in het park waar hij met andere honden kan spelen en zijn vrouwtje is geweldig gelukkig met hem.
 
  
Kenyo nog bij ons, hier begint hij al een beetje te ontdooien en weer vertrouwen in de mensen te krijgen.
 
En dit is Kenyo, hij is al 11 jaar en gewoon afgedankt en in de doding terecht gekomen, ook hij zou worden afgemaakt omdat hij agressief zou zijn, hij was alleen maar verstijft van angst en ellende, eenmaal bij ons is hij heel langzaam bijgekomen, eerst wilde hij niet veel van ons weten hij geloofde er niet meer zo erg in dat het leven leuk zou kunnen zijn, maar toen hij eenmaal wegging naar zijn nieuwe baasjes hadden we toch het gevoel dat hij alweer een stuk gelukkiger in het leven stond.
Zijn nieuwe baasjes zijn meer dan gelukkig met hem, ze stuurden ons maar liefst 100 foto's!!!!!!!!!! De computer zou er overspannen van raken, maar het geeft wel aan hoe gek ze met hem zijn.
 
   
Kenyo samen met de 16 jaar oude Rocky.
 
  
Kenyo met zijn speelgoed ooievaar, de vulling heeft hij er al uitgesloopt, waarschijnlijk heeft hij zijn hele leven nog geen speelgoed gehad, er gaat nu een wereld voor hem open, we hopen dat hij heel erg oud mag worden en nog lang al het goede in het leven mag meemaken, aan zijn baasjes zal het niet liggen.
 
Dit zijn nog maar een paar van de honden die we inmiddels sinds December bij ons hebben gehad, er waren nog een Aldo , Bibi, Pako ,Jury ,Spotty , Barney, Lady, Spot, Berto, Wenja, Moody,Tessa,Toby en Tina.
En dat zijn dan alleen nog maar de honden die wij hebben opgevangen,ook de andere vrijwilligers hebben de handen er aan vol.
Het leuke is dat we van allemaal weten waar ze wonen en met allemaal gaat het ook goed en dat geeft ons weer de energie en kracht om toch door te gaan ondanks dat het erg veel werk is en het zeker niet altijd meevalt .
 
En nu op dit moment hebben we al weer een stel nieuwe waaronder een Puli met een gebroken poot die inmiddels is geopereerd , maar daarover de volgende keer.
 
 Morgen gaat de bouw van de kennel van start waarvoor we geld hebben ingezameld, als alles meezit staat het er over een week, maar je weet het maar nooit hier in Hongarije, eerst zien en dan geloven is ons motto.
 
  
Het begin is gemaakt, het moet eerst erger worden voor het mooi wordt.
 
 


Reacties

Mip op 14-08-2012 15:29
Het wordt vast heel mooi. En donders wat hebben die honden geluk dat er nog mensen zijn die ze opvangen en daarna kunnen doorsturen naar een fijne baas. Het ziet er allemaal goed uit.
 
Mip
Éva op 07-09-2012 20:54
Hoi Lieve Ingrid en Peter !
Bovenstaande verhaaltkjes en foto's waren deleukste ervaringen voor mijvan de laatste jaar.Hartverwarmend. Pet af voor jullie en voor allee vrijwilligers.
Hartelijke groeten : Éva, András
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste tweets
over mijzelf
Over mijzelf.
 
 

 

 

Ingrid Zaalberg
Geboren in Den Haag flink wat jaartjes geleden.
Dieren en natuur liefhebster in hart en nieren.
klik hier voor meer
 
                                                                                          
 

 


Links

 

 

 Aquarellen en tekeningen
Aquarellen

Klik hier voor meer.

 

Schilderijen van Peter.

 

 http://www.peterjansenmasteroffineart.eu

 

 

contact us
Verhalen
Geluks hondjes
Geluks hondjes
Deze bofkonten hebben een nieuw baasje gevonden 


Ruby


Bowie


Bonny


Brandy

Tara

Toby/Pluto

Channie

Lilly

UkkieFlippo/Woody
 
 
Sasa
 
 
Pluto
 
 
 
Kika

Ying en Yang


Clooney

 
 Janny
 
 
 
Jayli
 
Miko
 
Tootsy
 
Sissi
 Beer


LaddyMax

Droopy
 
 
Nina
 
 
    
Boris
 
 

 
   
Tommie
 
   
Olly
Jetje Kroketje


Minnie


Lion


Princess
 
 


Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl - Design by Ontwerpmijndomein.nl