doggyart.punt.nl
Brekebenen
Brekebenen

 
Het heeft een tijdje geduurt met het schrijven van een nieuw stukje maar dat heeft een reden, het is een lange en vooral bijzonder hete zomer geweest die ons echt af en toe lam heeft gelegd en daarbij moet alles hier toch gewoon doorgaan of we dat op dat moment nou fijn vinden of niet, dat is de realiteit van het hebben van veel dieren.
Daarbij hebben we een paar echte en erge noodgevallen te verzorgen gehad de laatste tijd.
 
De eerste was een jonge Puli die in het dodingstation was gebracht door de hondenvanger, hij lag erg zielig in het hoekje van zijn hok en het was iets heel erg mis was met hem, we hebben hem zo snel mogelijk naar de dierenarts gebracht en daar bleek dat hij een heel nare gecopliceerde breuk had aan zijn achterpoot, een geluk bij een ongeluk, de Duitse stichting waar we mee samenwerken wilde alle kosten van de operatie betalen en zo kon er gelijk worden behandeld.
Maar ja, terug in zijn vieze hok met veel te weinig verzorging was geen optie, dus.....maar weer mee naar ons dan.
Peters atelier werd ziekenboeg, het is daar lekker koel en er zijn geen vliegen en het is er vooral rustig dat had het arme dier wel nodig na al die stress, ondanks alle pijn en ellende genoot Wupi toch wel heel erg van alle aandacht, zoiets had hij beslist nog nooit meegemaakt in zijn leven.
Wupi nog in het dodingstation
Arme Wupi net geopereerd
En zo gaat het nu met Wupi, hij ligt hier in het midden helemaal tevreden te wezen met zijn nieuwe leven.
 
We hadden Wupi amper een week in huis of er kwam weer een noodkreet,of we maar snel wilden komen want er was alweer een hond binnengebracht waar iets heel erg mis mee was, dus wij maar weer met spoed in de auto gesprongen en jawel hoor daar lag een jonge hond in het hok naar ons te kwispelen maar dat was dan ook het enige wat ze bewegen kon, dus hond maar weer opgepakt en weer de rit naar de dierenarts en weer röntgenfoto´s, tot onze grote schrik bleek deze stakker beide voorpoten te hebben gebroken.
We hebben met zijn allen erg lang overlegd wat te doen, kan je een hond zoiets laten doormaken of is laten inslapen in zo´n geval toch beter???? Het huilen stond ons echt nader dan het lachen, na lang overleg en de verzekering van de dierenarts dat het echt wel goed kon komen  en de toezegging van de Duitse stichting dat alles zou worden betaald kon de operatie beginnen, zeker ook omdat ze nog erg jong was, ongeveer 5 maanden en ze daardoor flexibel genoeg zou zijn om dit aan te kunnen.
Na uren opereren kregen we haar mee naar huis, 1 poot in het gips en in de andere poot een stalen pin, de breuk van die poot was echt ernstig gecompliseerd en daarom kregen we de booschap mee dat ze zich  de komende 2 tot 3 weken bijna niet mocht bewegen!!!!!!!!!!!
Ga daar maar eens aan beginnen met zo'n jonge hond, we begonnen langzaamaan te beseffen waar we aan waren begonnen.
We kregen kalmeringspillen mee om haar rustig te houden, nou wat daar in zat weten we niet  maar ze werkte absoluut niet,daarna weer een recept voor andere pillen,en die werkte als een soort speed,ze stuiterde de bench zowat uit en dat hielp ook niet echt,uiteindelijk hebben w haar met hele gewone valeriaan tabletten gematigd kalm kunnen krijgen.
In zo'n bench drie weken moeten zitten en liggen zonder verder te mogen bewegen, ga er maar aanstaan als jonge hond!!
 
En toen kwam het probleem onlasten, hoe doe je dat met een hond die niet kan en mag staan en al helemaal niet kan lopen???? Het kwam er dan ook op neer dat ze de boel maar moest laten lopen in de bench en dat betekende dan voor mij weer heeeeel veeeel dekens wassen en geregeld de poep van Blacky en van haar gipspoot schrapen, en dan heb ik het nog niet over ons, Blacky moest steeds uit de bench worden getilt en dat vond ze geweldig gezellig en daarbij was ze niet te beroerd om ons ook helemaal onder te smeren, ach je doet wat voor de schatjes!!!!!!
Van alles hebben we geprobeerd om haar toch buiten haar ontlasting te laten doen, een laken met gaten erin waar ze in kon hangen ,maar daar liet ze zich gewoon uitglijden, een groot hondentuig waarmee we haar als een soort bovenmaatse handtas op konden tillen maar ook daar gleed ze gewoon uit, al met al , het was een ramp en een drama, ik heb echt een paar keer huilend naast de bench gezeten uit pure machteloosheid en met de vraag of je een dier zoiets door moet laten maken,daarbij kwam ook nog eens de ondraagelijke hitte en de kap die Blacky opmoest om er voor te zorgen dat ze de hechtingen er niet uit trok.
De poot waar de pin in zat bleef steeds maar dik en ontstoken.
 
De hoogtepunten voor Blacky waren de dierenarts bezoeken, zeker twee keer per week was er wel weer wat mis, een  onsteking, een te dikke poot, het gips kapot, enz.enz. Blacky mocht dan op de achterbank bij mij op schoot en de kap mocht af, super gezellig vod ze dat allemaal, ook bij de dierenarts was het allemaal even gezellig,de pijn was ze dankzij alle snoepjes en aaitjes hel snel vergeten en heerlijk oh heerlijk op de terugweg te hele achterbank onderpoepen, wat een opluchting dat was ze weer kwijt en lekker een keertje niet in de bench!!!!
Na drie weken mocht ze beginnen met lopen en tot onze grote schrik bleek een achterpoot helemaal niet in orde die had een heel eigen leven en zwalkte alle kanten op. Dus weer een autorit en weer rontgenfoto´s, maar wat een geluk, er was niets op te zien, vermoedelijk is ze uit een snel rijdende auto gegooid en heeft daarbij beide voorpoten gebroken en is daarbij over de kop gegaan en is ook nog eens keihard op haar heupen terecht gekomen, een ernstige kneuzing was het oordeel van de dierenarts, niets aan te doen, heeft tijd nodig maar het komt wel goed. Medicijnen heeft Blacky inmiddels voor haar hele leven genoeg gehad, ladingen peniciline, ontsekings remmers en potten vol pijnstillers, maar het resultaat mag er wezen, geen enkel moment heeft Blacky de moed laten zakken, ze is steeds vrolijk en blij geweest, petje af voor zo een zonnig humeur, kan ik nog wat van leren!!!
Inmiddels woont ze in Duitsland en heeft het geweldig getroffen met haar nieuwe familie en wij ook want ze houden ons fijn op de hoogte hoe het met Blacky gaat, een fijne vriend heeft ze ook dus niets staat haar meer in de weg om hel gelukkig te worden.
 
Oefenen met lopen,dikke pret vind ze het al lijkt ze hier meer op een kangaroe.
 
Dit lijkt er al meer op.
 
En zo ziet haar leven er nu uit.
 
Zo heeft ze het graag.
 
Dikke pret en pure ontspanning,echt een genot om te zien. 
 
Inmiddels hebben we weer een stel nieuwe opvang honden maar daarover de volgende keer meer.
 

Reacties

Mip op 10-11-2012 12:29

Wat een verhaal maar weer. Je zou die lui die zo'n hondje uit de auto gooien toch met liefde....nou ja, vul zelf maar in. Maar wat een mooi werk hebben jullie verzet. Ondanks die bloedverziekende hitte en dan ook nog eens een moeizame stoelgang, als ik het zo mag noemen. Ze ziet er weer gelukkig uit. Een beetje verwend ook wel trouwens. Mooi werk!!!

Mip 

Ingrid op 10-11-2012 13:44

Hoi Mip,

Ze is niet een klein beetje verwend, we hebben de nieuwe bazen al gewaarschuwd, we zijn bang dat zij anders straks in de tuin moeten leven en de honden het huishouden gaan overnemen.

Maar het is voor ons heerlijk om haar zo te zien.

Groetjes,

Ingrid

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste tweets
over mijzelf
Over mijzelf.
 
 

 

 

Ingrid Zaalberg
Geboren in Den Haag flink wat jaartjes geleden.
Dieren en natuur liefhebster in hart en nieren.
klik hier voor meer
 
                                                                                          
 

 


Links

 

 

 Aquarellen en tekeningen
Aquarellen

Klik hier voor meer.

 

Schilderijen van Peter.

 

 http://www.peterjansenmasteroffineart.eu

 

 

contact us
Verhalen
Geluks hondjes
Geluks hondjes
Deze bofkonten hebben een nieuw baasje gevonden 


Ruby


Bowie


Bonny


Brandy

Tara

Toby/Pluto

Channie

Lilly

UkkieFlippo/Woody
 
 
Sasa
 
 
Pluto
 
 
 
Kika

Ying en Yang


Clooney

 
 Janny
 
 
 
Jayli
 
Miko
 
Tootsy
 
Sissi
 Beer


LaddyMax

Droopy
 
 
Nina
 
 
    
Boris
 
 

 
   
Tommie
 
   
Olly
Jetje Kroketje


Minnie


Lion


Princess
 
 


Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl - Design by Ontwerpmijndomein.nl