doggyart.punt.nl
meer over mijzelf
 
 
 
 
Ingrid hier met Border Collie Shep die we in Nederland al hadden en die inmiddels 14 Jaar is.

 Ingrid Zaalberg

 
Geboren in Den Haag flink wat jaartjes geleden.
Dieren en natuur liefhebster in hart en nieren.
Jarenlang hard gewerkt in mijn eigen honden trimsalon en actief geweest op  internationale hondenshows.
Nu bezig te genieten van de rust, de tuin de paarden en kippen en op kleine schaal hulp en opvang aan  in de steek gelaten en verwaarloosde honden die we zelf geregeld op straat vinden, ellende waarvoor we onze ogen niet kunnen sluiten , helaas zijn onze mogelijkheden zeer beperkt ,met12 honden in huis is het echt wel vol.
We hebben inmiddels in de schuur twee kennels gebouwd met een grote buitenren om tijdelijk nieuwkomers in op te vangen. 

Helaas kunnen we verder geen honden van derden opvangen omdat we daar gewoonweg de mogelijkheden en de energie  niet voor hebben , wel kunnen we op andere manieren helpen , b.v. door een gevonden hond op onze website te zetten en aan te melden bij verschillende stichtingen en op deze manier zo snel mogelijk een nieuw tehuis voor de betreffende  hond te vinden
Ik woon al jaren heel gelukkig samen met Peter die nu eindelijk de tijd heeft om zijn hart te volgen en nu prachtige schilderijen maakt en ook zeer actief mee helpt om de honden die we zelf op straat vinden te verzorgen en te socialiseren.
We wonen inmiddels al weer een hele tijd met ontzettend veel plezier in Zuid Hongarije
en zijn heel gelukkig dat we dit werk kunnen doen.

Omdat het zwerfhonden probleem hier zo groot is vinden we geregeld een hond op straat of er zit er weer een voor ons hek, domweg uit de auto gezet door mensen die absoluut geen gevoel voor hun hond hebben en denken dat zo'n dier zich wel alleen redden kan of dat iemand anders er wel voor kan zorgen.

Het leek mij een goed idee  een weblog te beginnen om zo mensen te bereiken die een hond zoeken, en dan vooral een hond die misschien niet helemaal perfect is en ook geen puppy meer en al helemaal geen prachtige rashond is maar wel een maatje voor het leven kan zijn.

 

Wij wonen ongeveer een kilometer buiten het dorp midden in het bos in een voormalig jachthuis, het is een geweldige plek , rustig en prachtige natuur om ons heen, maar.........een klein min puntje kleeft er aan ons paradijs, er zijn altijd weer van die  mensen die hun hond zat zijn het  dan teveel werk vinden om er een andere baas voor te zoeken, ze rijden dan doodleuk ergens het bos in en gooien de hond uit de auto.

Het is dan natuurlijk niet zo verbazend dat wij regelmatig zo'n stumper op de stoep hebben zitten.

Ze horen en ruiken onze honden en denken dan yes !!! hier moet ik wezen, en het is ons absoluut onmogelijk om dan te doen of zo'n hond er niet is, ook zorgen onze eigen honden daar wel voor want die blaffen net zo lang tot wij in actie komen ,en dan hebben we er weer een bij.

 

Gek genoeg gaat het altijd goed,  onze honden zijn inmiddels zo sociaal dat ze elke nieuweling heel snel accepteren, op een paar honden na die  uit Nederland met ons meegekomen zijn komen ze allemaal van de straat en ze gunnen elke nieuweling waarschijnlijk ook een beetje geluk.

Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik er veel voldoening in vind om dieren te helpen, ik heb vroeger mijn ouders al tot waanzin gedreven door alles wat er maar in de verste verte zielig uitzag mee naar huis te slepen, we woonde in een kleine flat met een klein balkonnetje echt super was dat dus niet.

Van alles heb ik meegebracht, waarschijnlijk waren mijn ouders af en toe gewoon bang om de deur voor mij open te doen, het begon met jonge vogeltjes daarna bijna volwassen kraaien , eenden, eekhoorns, konijnen, katten en honden en dan vooral reuen die losgebroken waren om achter de loopse teven te gaan  maar ik zag dat als zwerfhonden,  dus zielig.

Vermoedelijk is het nu mijn straf dat er elke keer weer zo'n stumper op de stoep zit, ik hoef er helemaal niet meer naar op zoek.

Wij doen het graag maar het wordt een beetje vol hier we hebben er inmiddels 12, twee border collies Shep en Billy en Mechelse herder Jim zijn eigen honden die we zelf hebben aangeschaft, al de andere zijn aan komen lopen of hebben we uit een asiel gehaald, zoals de borders Fay en Jock, Border Tippie moest weg bij zijn baas omdat hij niet voldeed aan de verwachtingen.

  Het zou wel mooi zijn als we voor eventuele nieuwkomers  een nieuw baasje zouden kunnen  vinden.


HomeWikipedia: A home is a dwelling-place used as a permanent or semi-permanent residence for an individual, family, household or several families in a tribe. It is often a house, apartment, or other building, or alternatively a mobile home, houseboat, yurt or any other portable shelter. Larger groups may live in a nursing home, children's home, convent or any similar institution. A homestead also includes agricultural land and facilities for domesticated animals. Where more secure dwellings are not available, people may live in the informal and sometimes illegal shacks found in slums and shanty towns. More generally, "home" may be considered to be a geographic area, such as a town, village, suburb, city, or country.Reacties

Yvon op 09-06-2014 12:43

Beste Ingrid, Toen ik je naam zag staan in de Telegraaf wist ik je gelijk te herinneren. Volgens mij hebben we bij elkaar op school gezeten... je had een Golden Retriever en je zusje was apothekersassistente.  Je woonde in de Gaarden. Toevalligerwijs heb ik nu 2 hondjes uit Roemenië. Ik woon al ruim 40 jaar in Nijmegen en ben werkzaam bij de opleiding Psychologie van de Radbouduniversiteit. Of korte tijd ga ik met pensioen. Mijn naam is Yvon Dijkstra , voorheen Aantjes. Op Facebook sta ik onder Gertrude Dijkstra

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste tweets
over mijzelf
Over mijzelf.
 
 

 

 

Ingrid Zaalberg
Geboren in Den Haag flink wat jaartjes geleden.
Dieren en natuur liefhebster in hart en nieren.
klik hier voor meer
 
                                                                                          
 

 


Links

 

 

 Aquarellen en tekeningen
Aquarellen

Klik hier voor meer.

 

Schilderijen van Peter.

 

 http://www.peterjansenmasteroffineart.eu

 

 

contact us
Verhalen
Geluks hondjes
Geluks hondjes
Deze bofkonten hebben een nieuw baasje gevonden 


Ruby


Bowie


Bonny


Brandy

Tara

 


Channie

Lilly

UkkieFlippo/Woody
 
 
Sasa
 
 
Pluto
 
 
 
Kika

Ying en Yang


Clooney

 
 Janny
 
 
 
Jayli
 
Miko
 
Tootsy
 
Sissi
 Beer


LaddyMax

Droopy
 
 
Nina
 
 
    
Boris
 
 

 
   
Tommie
 
   
Olly
Jetje Kroketje


Minnie


Lion


Princess
 
 


Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl - Design by Ontwerpmijndomein.nl