doggyart.punt.nl
Simba de atelierhond

Simba de atelierhond

Simba in haar eigen domein, het atelier

 

Simba is al een tijdje bij ons, haar verhaal is erg triest, ze heeft jarenlang bij mensen hier in Hongarije in een afschuwelijk varkenskot geleefd, eigenlijk kun je het niet over leven hebben het is vermoedelijk niet veel meer als overleven geweest, de volgende foto's spreken wel voor zich.

 

 

 

 

                    

  

 

De foto's zijn helaas niet erg scherp en duidelijk maar ze spreken wel voor zich, zo heeft arme Simba minstens een jaar of 7 van haar leven doorgebracht, het hok lag vol met haar eigen uitwerpselen en de poep  zat zelfs in haar etensbak waar beschimmeld voer inzat waar ook nog eens de maden uitkropen

Via via hoorde we over haar en dat de mensen haar nu zat waren ,  ze zou worden afgemaakt, ze is er door de gemeente uitgehaald en is direct daarna bij ons gekomen.

De bedoeling was om een nieuw tehuis voor haar te zoeken omdat we zelf eigenlijk al teveel honden hebben en er zelf niets meer bij willen hebben, Simba zou tijdelijk bij ons komen om wat te herstellen van haar afschuwelijk leven. maar omdat ze zolang in afzondering heeft geleefd kon ze helemaal niet overweg met de andere honden en werd de mogelijkheid om een nieuw tehuis voor haar te vinden wel erg beperkt, wie wil er nou zo'n oude hond die ook nog eens verleerd is hoe je met rasgenoten omgaat.

Zodoende is Simba in het atelier van Peter terecht gekomen, lekker gezellig in een fijne schone mand aan de voeten van Peter die daar bijna elke dag wel zit te schilderen, een plek alleen voor haar waar ze niet gestoord word door de andere honden, ze kan ze horen en door de glazen deur zien en dat was om te beginnen voor haar meer dan genoeg.

Heel langzaamaan zijn we begonnen haar te laten wennen aan de omgang met de andere honden, de eerste was Bibi, een hondje dat ook tijdelijk bij ons was,ze was geopereerd en mocht voor ze naar haar nieuwe baas kon bij ons herstellen van de operatie, nu hebben we in het atelier ook nog een kleine ruimte waar  zieke en geopereerde honden tijdelijk verblijven, dus zo ook Bibi, wat schetst onze verbazing? Op de een of andere manier hebben de dames het hekje open gekregen en stonden ze ons gezusterlijk achter de glazen buitendeur op te wachten, of het nooit anders geweest was, dit was wel de eerste grote stap vooruit voor Simba.                                                                                             

 

Simba en Bibi

Langzaamaan zijn we met Simba aan het oefenen met de andere honden, ze moet toch leren omgaan met haar soort genoten,dit is de enige manier voor haar om nog kans te maken op een baasje helemaal voor haar alleen, ze heeft het wel erg naar haar zin in het atelier maar als ze ergens bij iemand  in huis zou kunnen leven zou dat toch nog veel fijner voor haar zijn, ze houd zo enorm van gezelligheid dat dit is waar we naar streven, een baasje en een huis helemaal voor Simba alleen. En daarom brengen we Simba steeds weer in contact met andere honden en het gaat ook steeds beter.

Simba en Tippie

 

Simba en Miko

 

Miko,  ook een tijdelijke gast bij ons was nog erg jong en dat vond Simba geweldig, het blijkt nu dat ze helemaal gek is op puppies, afgelopen week hadden we tijdelijk een paar pups bij ons en Simba ging helemaal uit haar dak, jammer genoeg ben ik vergeten om er foto's van te maken maar het was vertederend om te zien hoe zorgzaam ze daar mee omging, de pups zijn vertrokken naar hun nieuwe baasjes , we voelden ons er gewoon slecht onder ze bij Simba weg te halen , ze was er net zo gelukkig mee.

We blijven voorlopig doorgaan om Simba te resocialiseren en hopen erop dat zich iemand meld die haar een fijn tehuis kan bieden.

Word vervolgd.

 

 

 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste tweets
over mijzelf
Over mijzelf.
 
 

 

 

Ingrid Zaalberg
Geboren in Den Haag flink wat jaartjes geleden.
Dieren en natuur liefhebster in hart en nieren.
klik hier voor meer
 
                                                                                          
 

 


Links

 

 

 Aquarellen en tekeningen
Aquarellen

Klik hier voor meer.

 

Schilderijen van Peter.

 

 http://www.peterjansenmasteroffineart.eu

 

 

contact us
Verhalen
Geluks hondjes
Geluks hondjes
Deze bofkonten hebben een nieuw baasje gevonden 


Ruby


Bowie


Bonny


Brandy

Tara

Toby/Pluto

Channie

Lilly

UkkieFlippo/Woody
 
 
Sasa
 
 
Pluto
 
 
 
Kika

Ying en Yang


Clooney

 
 Janny
 
 
 
Jayli
 
Miko
 
Tootsy
 
Sissi
 Beer


LaddyMax

Droopy
 
 
Nina
 
 
    
Boris
 
 

 
   
Tommie
 
   
Olly
Jetje Kroketje


Minnie


Lion


Princess
 
 


Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl - Design by Ontwerpmijndomein.nl