doggyart.punt.nl
Angie

Angie

Sommige dingen in ons leven zijn tamelijk onverklaarbaar maar lijken wel voorbestemt, we moesten een tijdje terug met onze auto naar de dichtstbijzijnde stad omdat het motorblok schoongemaakt moest worden, ons oude barrel had ernstige olie lekkages en omdat we toch echt niet zonder auto kunnen moest de motor gereviseerd worden en hadden ze ons bij de garage verzocht eerst alle oude olie op het motorblok te laten verwijderen zodat ze een beter beeld konden krijgen van waar de problemen zaten, zo kwamen we bij een klein bedrijfje terecht ergens achteraf waar we nog nooit waren geweest en ook nooit meer zullen komen, echt zo'n plek waar verder helemaal niets te beleven valt. We hebben de auto bij de man achter gelaten die hem een poetsbeurt ging geven, het zou wel een paar uurtjes duren vertelde hij ons en daarom zijn we maar aan de wandel gegaan, en zo hebben we haar gevonden, in een armoedige tuin lag iets wat ooit een mooie hond is geweest, we waren er al bijna voorbij gelopen toen tot ons doordrong dat daar iets heel afschuwelijks in die tuin lag, we zijn inmiddels wel wat gewend maar dit sloeg alles, een hond zo mager dat de botten er aan alle kanten uitstaken en daarbij had ze bijna geen haar meer op het lichaam en zat haar huid vol met wonden en ontstekingen.

Arme Angie

We waren echt ontzet dat mensen zoiets laten gebeuren. Goede raad was duur, wat doe je in zo'n geval? er was geen mens te bekennen en het arme dier lag daar maar in de bloedhitte ,ze reageerde helemaal nergens op, het enige wat we konden bedenken was dat we het onze dierenarts konden vragen, uiteindelijk heeft die er voor gezorgd dat ze via de veterinaire dienst in beslag is genomen en wij haar daarna bij ons konden opnemen.

Zo Mager!!!!

Het is echt ernstig gesteld met haar, ze is zwaar verwaarloost en ze heeft een ernstige vorm van Demodex   dat is jeugdschurft die niet besmettelijk is maar wel erg hardnekkig en daarbij heeft ze problemen met een niet meer functionerende schildklier, samen met de dierenarts proberen we haar weer op de been te krijgen , ze is op dit moment een soort medicijn bom zoveel als ze moet innemen en dan moet ze ook nog om de dag worden gewassen met een speciale shampoo en de andere dag behandeld met een spray, dit alles neemt ze heel gelaten alsof ze weet dat dit nou eenmaal nodig is en dat we het met liefde voor haar doen.

Het wassen vind ze wel lekker, ze blijft dan ook braaf staan.

 Verder geniet ze met volle teugen van alle aandacht en liefde die ze nu krijgt, vermoedelijk heeft ze in haar hele leven nog nooit een vriendelijk woord gehoord of een aai over haar bol gekregen, we weten nog steeds niet of we haar gezond kunnen krijgen maar wat we wel weten is dat we haar zo gaan verwennen dat als ze niet meer lang te leven heeft het laatste deel van haar leven super fijn zal zijn voor haar, elke dag bakken vol heerlijk eten , ze krijgt in verband met vermoedelijke allergieën alleen maar vers vlees, ook dat verse vlees heeft de nodige voeten in de aarde, in Nederland koop je gewoon vuile pens maar hier gaat dat feest niet door omdat in Hongarije de pens word schoongemaakt en ze er hier een gulyas van maken die volgens de mensen hier erg lekker schijnt te zijn, maar we hebben vindingrijke vrienden in ons dorp en die hebben er voor gezorgd dat we bij een klein slachthuis elke week een vuile pens kunnen ophalen , ook dat is weer een feest, als we daar voor de poort staan komt er een heel stug uitziend vrouwtje aangelopen die ons dan beveelt om te wachten uiteindelijk word dan de pens gebracht en wil ze uitvoerig weten wat voor hond en hoe ziek is de hond dan wel en of de hond het wel lekker vind en je ziet haar dan gewoon denken " gestoorde Hollanders ,die geven een hond pens!!!!  "  ze moest eens weten dat we ook nog rundvlees en schapenvlees bij de slager kopen dat zou ze beslist niet verwerken.

Verder geven we Angie de hele dag door heel veel aandacht en het toppunt van plezier voor haar is met tennisballen spelen, ze ophalen en brengen en vervolgens slopen, van ons mag ze we hadden er heel erg veel maar we zijn er nu bijna door maar wat kan het ons schelen, we vragen iedereen om tennisballen en anders kopen we er wel wat bij.

Haar grootste hobby, tennisballen!!!!!

 

Met haren zou het beslist een mooie hond zijn.

 

In aktie.

Hoe het ook verder zal gaan met Angie we weten het nog niet maar een ding is zeker ze geniet van het leven en van alle aandacht en ze hoeft in ieder geval niet ellendig , ziek en eenzaam te eindigen op een plek waar het blijkbaar niemand iets uitmaakte hoe erg het met haar gesteld was.

Home

 

Reacties

Louise op 06-09-2013 23:15

Met verbijstering dit verhaal gelezen. Zoveel respect ik heb voor jullie, is met geen pen te beschrijven. Ook het andere verhaal gelezen.

Ik was even vergeten dat er ook goede mensen zijn op deze aardbol. China en die andere soortgelijke landen, Roemenië, US, Spanje, Griekenland et etc. En niet te vergeten ons eigen landje. Dierenleed, zoveel dierenleed.

Ik zet jullie website op mijn FB. En hoop dat vele het zullen lezen en delen. Geweldig wat jullie voor die arme honden doen, daar in Hongarije.

Grandioos.... Liefs Louise

Ingrid op 07-09-2013 11:14

Hallo Louise,

Bedankt voor je leuke berichtje, binnenkort komt er weer een stukje over Angie, heel langzaamaan is ze aan het opknappen met behulp van homeopathische middelen en een dieet , fijn dat je mijn website wilt promoten , we kunnen alle hulp gebruiken vooral wat financieële hulp hoe weinig ook want het kost allemaal nogal wat.

Liefs,

Ingrid

Sibella op 21-09-2013 17:10

Wat een prachtige hond, en wat fijn dat jullie haar gered hebben. Hoe gaat het nu met haar? Ik ga jullie site ook zeker promoten. Heel veel succes met jullie goede werk, respect.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste tweets
over mijzelf
Over mijzelf.
 
 

 

 

Ingrid Zaalberg
Geboren in Den Haag flink wat jaartjes geleden.
Dieren en natuur liefhebster in hart en nieren.
klik hier voor meer
 
                                                                                          
 

 


Links

 

 

 Aquarellen en tekeningen
Aquarellen

Klik hier voor meer.

 

Schilderijen van Peter.

 

 http://www.peterjansenmasteroffineart.eu

 

 

contact us
Verhalen
Geluks hondjes
Geluks hondjes
Deze bofkonten hebben een nieuw baasje gevonden 


Ruby


Bowie


Bonny


Brandy

Tara

Toby/Pluto

Channie

Lilly

UkkieFlippo/Woody
 
 
Sasa
 
 
Pluto
 
 
 
Kika

Ying en Yang


Clooney

 
 Janny
 
 
 
Jayli
 
Miko
 
Tootsy
 
Sissi
 Beer


LaddyMax

Droopy
 
 
Nina
 
 
    
Boris
 
 

 
   
Tommie
 
   
Olly
Jetje Kroketje


Minnie


Lion


Princess
 
 


Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl - Design by Ontwerpmijndomein.nl