doggyart.punt.nl
Sponsoractie 2

 

Sponsor actie

En

Het lijkt wel of we veel honden hebben!


Deze spreuk past helemaal bij mij.

 

Te beginnen maar met de sponsor actie, een tijd geleden hebben we daar ook al eens aan mee mogen doen, we hebben toen van de opbrengst een mooie ruime binnen en buiten kennel kunnen bouwen , op zich zijn we geen voorstander van honden in kennels maar deze heeft al heel wat honden het leven gered, honden die tijdelijk opvang nodig hebben tot ze naar hun definitieve nieuwe tehuis kunnen reizen.   

Zie hier                                                                                         

Honden uit dodingstations, uit asielen, van de straat of vanuit onhoudbare situaties. Zie hier.


Toen we deze week het aanbod kregen nogmaals mee te doen was ons antwoord natuurlijk voluit ja! 

Hier is de link naar de site van de samenwerkende dierenclub.nl

Er moet binnenkort weer ingeënt worden , vlooien en teken druppels zijn hier ook een noodzaak en er moeten nog twee honden gesteriliseerd worden dus al met al word dat weer een vette dierenarts rekening. 

Ook staat er wat hekwerk op instorten en ook degelijk hekwerk is iets waar we hier absoluut niet buiten kunnen, dit om ervoor te zorgen dat onze honden genoeg vrijheid hebben om te kunnen rennen en spelen maar niet het risico lopen het bos in te verdwijnen om daar te gaan jagen en zo de kans lopen door een jager te worden dood geschoten, iets wat ons een paar jaar geleden helaas is overkomen en dat mag echt nooit meer gebeuren.

De sponsoractie word georganiseerd door de Samenwerkende dierenclubs.nl en houd in dat we bovenop het ingezamelde geld van een anonieme donateur en 50% bovenop krijgen, de actie loopt van 17 mei tot 8 juni.

Geld kan overgemaakt worden op het rekening nummer van deze stichting die het dan aan het eind van de actie aan ons zullen overmaken. Elke donatie is welkom, hoe klein ook voor ons is het een enorme steun in de rug en kunnen we blijven doen wat we zo graag doen en wat helaas ook nog steeds zo enorm nodig is hier in Hongarije.

Er is een door mij te maken aquarel te winnen van het dier naar keuze, die word verloot onder alle donateurs, dus ook die bij de andere clubs.

Donaties mogen gedaan worden aan Stichting Samenwerkende Dierenclubs te Den Haag (met ANBI-status) bankrekening NL22 TRIO 01985.70.767, o.v.v. Ingrid / Hongarije.


Tussenstand  165 Euro  


De reddingsactie van Laddy die vastgebonden was achtergelaten bij de vuilnis.Laddy bij zijn nieuwe baasje, hij weet wel wat hij lekkervind, erg veel geknuffeld worden.

 

Eind vorig jaar dachten we nog dat het de goede kant uit ging met de afgedankte honden, we vonden niets meer op straat , geen enkele voor onze deur en kregen ook geen hulp verzoeken, we geloofden echt dat er betere tijden waren aangebroken, helaas  te vroeg gejuicht, niets is minder waar, de rust was maar van korte duur , we zijn nu pas in mei en al weer 8 honden verder.

  Een tijdje terug hadden we 12 honden, voor ons een tamelijk normale situatie waar we ons maar bij hebben neergelegd, maar toen waren het er ineens 15, Max, Beer en Laddy kwamen erbij, alle drie hebben we ze op straat gevonden, maar een tijdje later hadden we er weer 12 omdat dit drietal met hulp van Maureen en de stichting  in Nederland geweldig fijne bazen hebben gevonden.

Kijk hier maar eens, Max die nu kenzo heet heeft zelfs een eigen blog, Manon en haar honden.

Maar ja de rust duurde niet lang ,er kwam een noodkreet van een Duitse stichting of we konden helpen een Border collie met pups uit een nood situatie te halen, en zo kwam Border collie Fay met haar twee pups bij ons, helaas waren de pups al besmet met het zeer gevaarlijke parvo virus en overleed het reutje, gelukkig overleefde het teefje,dit wel na een paar afschuwelijke weken waarin we meer bij de dierenarts zaten dan in ons eigen huis, zij heet nu Sissi en  leeft nu heel erg gelukkig bij vrienden van ons in Hongarije samen met nog twee Border collie jongens, zie hier.

Sissi,

Foto Hans Molenkamp


                                                                                                                                                                                                        

Moedertje Fay zou eigenlijk naar Nederland maar omdat zij nog zo erg bang en getraumatiseerd is blijft zij voorlopig bij ons en zoals het bij ons erg vaak gaat komt van uitstel vaak afstel, als ze zich erg gelukkig gaat voelen bij ons mag ze blijven, voorlopig is er nog veel werk te verzetten om er weer een enigszins normaal functionerende hond van te maken, beroerd genoeg is dat een lot dat meer Border collies treft als ze niet de juiste baas treffen met de bijbehorende opvoeding en bezigheden, het is echt jammer dat het zo’n mode ras aan het worden is want hoe mooi en leuk ze er ook uitzien in veel gevallen zijn het geen geschikte huishonden , ze moeten werk hebben dat bij ze past anders worden ze dood ongelukkig, gaan rare dingen doen, achter auto’s jagen of boomblaadjes vangen,vliegjes happen, postbodes jagen is ook een leuke bezigheid, ze worden bang of agressief, ze weten met zichzelf geen raad , het is echt treurig om te zien hoe zulke honden compleet de weg kwijt zijn.


Fay en Sissi


Fay heeft behoorlijk wat aan drijf gedrag in zich ze weet er alleen nog geen richting aan te geven, ze wil de paarden drijven maar probeert ze ook gelijktijdig te bijten en dat vinden de paarden nu niet direct een goed idee, veel te gevaarlijk dus, we werken eraan, verder probeert ze nu Tippie een van de andere Border collies te drijven en zo krijgt Tippie weer een koekje van eigen deeg want hij probeert hetzelfde te doen bij Nemo een van de Herders ,Tippie , Jock en Fay zijn allemaal Border collies met een slecht verleden, er valt nog wat werk voor mij te verzetten met dit stel maar dat is iets dat mij veel voldoening geeft en de honden alleen maar goed kan doen.

Aan het werk met Fay en de groep.


Met veel geduld komen we er wel.


Al met al stond de teller met Fay erbij nu weer op 13, nou ja 12 of 13 maakt dan ook niet meer uit , maar het volgende drama stond alweer voor de deur, twee honden die door absoluut dramatische toestanden waar ik verder niet op in zal gaan dringend weg moesten omdat ze dreigden te verhongeren. Ook zij leven nu tijdelijk in de kennel, echt blij zijn ze er niet mee maar het is wel hun redding, we halen ze er zo vaak mogelijk uit en dan mogen ze lekker loslopen en krijgen aandacht en knuffels genoeg , maar een tijdje moeten ze het toch nog volhouden, als alle formaliteiten rond dit stel zijn geregeld zullen ook zij naar Nederland reizen en zal er zeker ook voor deze twee een liefdevol tehuis gevonden worden. Gezien de moeilijke omstandigheden rond deze twee hebben we besloten voorlopig geen foto’s van ze te plaatsen.  Wel brengt ook dit alles weer de nodige kosten met zich mee , er moet worden gesteriliseerd,  ingeënt, paspoorten en vervoer moet geregeld worden enz.enz. ook daarom zijn we er zo blij mee dat we met de sponsor actie mee mogen doen. Elke donatie hoe klein ook is meer dan welkom en zal onze opvanghonden ten goede komen.Donaties mogen gedaan worden aan Stichting Samenwerkende Dierenclubs te Den Haag (met ANBI-status) bankrekening NL22 TRIO 01985.70.767, o.v.v. Ingrid / Hongarije.


Home

 

 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste tweets
over mijzelf
Over mijzelf.
 
 

 

 

Ingrid Zaalberg
Geboren in Den Haag flink wat jaartjes geleden.
Dieren en natuur liefhebster in hart en nieren.
klik hier voor meer
 
                                                                                          
 

 


Links

 

 

 Aquarellen en tekeningen
Aquarellen

Klik hier voor meer.

 

Schilderijen van Peter.

 

 http://www.peterjansenmasteroffineart.eu

 

 

contact us
Verhalen
Geluks hondjes
Geluks hondjes
Deze bofkonten hebben een nieuw baasje gevonden 


Ruby


Bowie


Bonny


Brandy

Tara

 


Channie

Lilly

UkkieFlippo/Woody
 
 
Sasa
 
 
Pluto
 
 
 
Kika

Ying en Yang


Clooney

 
 Janny
 
 
 
Jayli
 
Miko
 
Tootsy
 
Sissi
 Beer


LaddyMax

Droopy
 
 
Nina
 
 
    
Boris
 
 

 
   
Tommie
 
   
Olly
Jetje Kroketje


Minnie


Lion


Princess
 
 


Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl - Design by Ontwerpmijndomein.nl