doggyart.punt.nl
Dagboek van een Doberman

Dagboek van een Doberman

 

 

Boos word ik ervan, boos en hopeloos hoe er in dit land met dieren word omgegaan, gebruiks en wegwerpartikelen zijn het, oké natuurlijk niet voor iedereen er zijn hier ook een hoop mensen die wel liefde voor een dier op brengen , maar dat we dit jaar al 6 honden van de straat hebben geplukt, alleen maar op het stuk tussen ons dorp en het 25 km verderop gelegen stadje waar we onze boodschappen doen is wel een teken aan de wand lijkt me, en dat zijn dan de honden die we konden helpen, we hebben er nog een heel  stel zien lopen die zo bang waren dat ze hard weg renden en dus niet te helpen waren, en je kunt je dan alleen maar afvragen hoe die zullen eindigen, verhongeren, doodgereden, doodgeschoten door een jager?

Natuurlijk schrijf ik dit niet voor niets, toen ik een paar weken geleden een Hongaarse vriendin vertelde dat we weer een hond op straat hadden gevonden riep ze gelijk "o die zwarte? "   nou nee ,was mijn antwoord het is een bruine, Tootsy dus. 

Ze had al meer dan een week een zwarte zeer magere hond zien lopen tussen ons dorp een een 10 km verderop gelegen dorp, de hond liep wanhopig de 10 km heen en weer en kon bijna niet meer.

11/9  Deze dag  moesten wij met Tootsy naar de dierenarts en jawel hoor wij zagen hem ook, we zijn gestopt om hem op te pakken maar dat ging niet lukken , de hond was veel te bang en ondanks dat hij bijna niet meer op de poten kon staan rende hij toch weg tussen de auto's van het ochtend verkeer, we zaten echt met kromme tenen maar konden niets doen op dat moment. Op de terugweg vonden we hem niet meer maar vanaf dat moment zijn we elke dag gaan zoeken tot we hem na een paar dagen weer langs de weg zagen lopen, we hadden eten bij ons en het enige wat we voor hem konden doen was hem flink wat eten toegooien, hij bleef op grote afstand en ging pas eten toen we wegreden, zo is het de dagen erna doorgegaan, voeren vanuit de auto meer was niet mogelijk.

 De eerste dag dat we hem zagen, in de stromende regen.

 

 

 Broodmager en in de war.

 

14/9 Inmiddels heeft hij een vaste plek naast een houthandel ingenomen, blijven kan hij daar niet, de eigenaar wil er beslist geen hond bij maar tolereert hem omdat hij ons goed kent en weet wat we doen. Een van zijn personeelsleden heeft ook een hart voor dieren en probeert te helpen door de hond elke dag wat te eten te geven, van alles hebben we al geprobeerd, een andere hond meegenomen om hem te lokken, helpt niet, slaapmiddel, helpt niet, zelfs een super slaap coctail waarvan de dierenarts zei dat er een olifant van om zou gaan, nou echt niet, meneer Doberman dacht daar anders over, hij werd na twee uur wachten wat slap op de benen en dat was het dan, we konden weer onverrichter zaken naar huis

 

 Zoekplaatje, zo ligt hij altijd te slapen als ik eraan kom met eten, onbeschut tegen het weer, geen plek om te schuilen.

 Hij wil wel maar hij durft niet.

 

Het heeft dagen lang gegoten van de regen en het arme dier had geen droog plekje meer om te liggen maar helaas zijn angst is te groot, zijn leven zal tot nu toe niet echt liefdevol geweest zijn dat is zeker.

28/9 Langzaam aan worden we er wanhopig van, we zitten vol en willen er echt geen hond meer bij maar dit is te droevig voor woorden dus we zullen blijven proberen hem te helpen, elke dag brengen we hem eten, we zijn nu zover dat we de auto uit kunnen en hij komt dan gelijk aanlopen maar dichterbij dan een meter of twee komt hij niet. 

 

 Zo treurig, hoe kunnen mensen een dier zoiets aandoen?

 

Hij is wel wat dikker geworden inmiddels maar dat mag ook wel met de hoeveelheden eten die hij naar binnen werkt, vandaag 3 gekookte eieren, een kilo blikvoer en een half brood met boter.

Om positief te blijven heb ik vandaag besloten dat hij een naam moet hebben en wel een hele positieve naam die voor succes staat, het is Clooney geworden.

 

 Altijd honger.

We blijven proberen, misschien gaat er ineens een knop om bij hem net als bij Tootsy, we kunnen het ook nog met een vangkooi proberen , alleen ben ik bang dat die niet groot genoeg zal zijn en hij te wantrouwend om erin te gaan, we kunnen alleen maar duimen dat het gaat lukken.

In deze blog zal ik zijn dagboek bij blijven houden.


Nog meer duimen iedereen, hij heeft nu al uitzicht op een liefdevol tehuis bij mensen in ons dorp, hoe kunnen we hem dat aan zijn verstand peuteren?

30/9 Hij heeft vandaag en gisteren al weer een flinke lading eten naar binnen gewerkt en het is hem langzaamaan aan te zien, hij ziet er niet zo beroerd mager meer uit, alleen zit hij nog onder de teken en heeft hij last van de vliegen.

Vandaag ook de baas van de houthandel gesproken en die doet ook zijn best voor Clooney, hij denkt dat het nog een of twee weken zal duren voor we hem aan kunnen raken, blijven duimen dus.

8/10 Helaas wil Clooney zich nog steeds niet laten pakken, wel komt hij steeds dichterbij dus weverliezen de moed niet.

De mensen die hem graag willen opnemen voeren hem op dit moment elke dag omdat onze auto een tijd lang naar de garage moest, ze doen hun best zijn vertrouwen te winnen en geven hem nu ook Bach bloesem remedie, daar hebben ze goede ervaring mee opgedaan met een andere bange hond,dus gewoon door blijven duimen dat hij snel besluit zich te laten pakken, het weer is nu nog goed maar dat zal niet al te lang meer duren en dan word het onplezierig voor hem om langer op zo'n onbeschutte plek te moeten leven.

12/10 We konden vandaag even een auto lenen omdat onze auto nog steeds in de garage is ,en natuurlijk zijn we gelijk bij Clooney op bezoek geweest, het heeft hem aan niks ontbroken want zijn toekomstige bazen zijn hem trouw elke dag eten en drinken wezen brengen en ook de Bach bloesem remedie druppels tegen angst kreeg hij elke dag, ze vertelde dat Clooney bij hun al van het bordje kwam eten terwijl ze hun hand op het bordje hadden liggen, dus wij super benieuwd of hij dat bij ons ook zou doen,we kregen nog druppels voor hem mee en het bordje erbij, maar helaas, hij heeft toch net ietsje minder vertrouwen in ons nu we hem meer dan een week niet hebben verzorgd, maar hij wil toch wel steeds dichterbij komen.

 

 Vertrouwen moet groeien, maar wat ziet hij er al een stuk beter uit.

 

 


20/10 Het gaat niet helemaal lekker met Clooney ,zijn toekomstige bazen zijn net bij hem geweest om te voeren en hij wilde niet echt graag eten,hij bleek een nare diarree te hebben met slijm en bloed erin,we kijken het even aan tot morgen omdat hij verder niet echt ziek leek maar zorgelijk is het toch wel. Als het morgen nog steeds zo is moet toch de dierenarts ingeschakeld worden die wil proberen hem met zo'n blaaspijpje met een spuit erin te verdoven,we doen dit liever niet omdat zoiets natuurlijk ook weer stress opleverd,  maar diaree met bloed erin is niet te onderschatten. Ook gaat het weer deze week veranderen, het word koud en nat en de plek waar Clooney ligt is erg onbeschut , ook daarom is het misschien beter dat we het toch met de dierenarts gaan proberen.  Morgen zien we verder.

21/10 vandaag ben ik even meegeweest om Clooney te bezoeken en om te kijken hoe het met hem gaat, hij zag er gelukkig niet ziek uit en was best vrolijk, hij komt steeds dichterbij maar net niet genoeg om zich te laten pakken, zoooooo ergerlijk, hij beseft echt niet hoe dom hij is, het weerbericht is ronduit slecht voor de komende dagen maar dat weet hij natuurlijk niet.  We zijn wel even doorgereden naar de dierenarts om een antibiotica kuur te halen voor zijn diarree , de pillen verpakt in een stuk worst slikte hij netjes door , hopelijk komt hij zo snel van deze kwaal af. Morgenvroeg kan ik de dierenarts bellen en dan gaan we bespreken of er misschien toch een verdovingspijl ingezet gaat worden.

 

 

24/10 Domme,domme Clooney, weer hebben we een poging gedaan met druppels van de dierenarts  door zijn eten om hem in slaap te krijgen maar hij reageert daar bijna niet op, hij word ietsje rustiger maar daar blijft het bij. We hadden afgelopen nacht allemaal al slecht geslapen omdat het zulk noodweer was en we zo'n medelijden met hem hadden , het is ontzettend nat en koud en we zouden hem zo graag veilig in huis hebben maar voorlopig werkt hij nog niet erg mee. Wel zijn we erg blij met zijn toekomstige bazen, die zijn al net zo vastbesloten als wij om hem in handen te krijgen , ze gaan elke dag naar hem toe en nemen er alle tijd voor om zijn vertrouwen te winnen ,Clooney beseft nog niet echt hoeveel geluk hij hier mee heeft.

6/11 Inmiddels zijn we dus al in november en hebben Clooney nog steeds niet te pakken, zijn wanna be bazen gaan trouw elke dag naar hem toe om hem eten te brengen en te proberen hem in handen te krijegen,hij eet inmiddels uit hun hand maar laat zich echt niet pakken, het is om wanhopig van te worden.

We zijn er vandaag toe over gegaan een grote bench neer te zetten en daar zijn eten in te leggen, als hij daar eenmaal in gaat kunnen we misschien met een touw het deurtje dicht trekken. Er zou eigenlijk een vangkooi neergezet worden maar die bleek te klein en daar schieten we dan ook weer niet mee op.

Als het met de bench niet gaat lukken moet volgende week de dierenarts komen,die gaat proberen hem met een blaaspijp een verdovings spuit in zijn bil of nek te schieten.

Reacties

Diana Spaans op 16-10-2014 19:51

Go, Ingrid, go! We duimen hier voor je!!! xxxx

Femmke op 14-12-2014 23:29

wat doen jullie enorm goed werk voor die lieve honden, wij hebben zelf ook een hond meegenomen en die leeft nu een heel gelukkig leven bij ons thuis :)

super ! ik hoop dat het lukt voor clooney

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste tweets
over mijzelf
Over mijzelf.
 
 

 

 

Ingrid Zaalberg
Geboren in Den Haag flink wat jaartjes geleden.
Dieren en natuur liefhebster in hart en nieren.
klik hier voor meer
 
                                                                                          
 

 


Links

 

 

 Aquarellen en tekeningen
Aquarellen

Klik hier voor meer.

 

Schilderijen van Peter.

 

 http://www.peterjansenmasteroffineart.eu

 

 

contact us
Verhalen
Geluks hondjes
Geluks hondjes
Deze bofkonten hebben een nieuw baasje gevonden 


Ruby


Bowie


Bonny


Brandy

Tara

Toby/Pluto

Channie

Lilly

UkkieFlippo/Woody
 
 
Sasa
 
 
Pluto
 
 
 
Kika

Ying en Yang


Clooney

 
 Janny
 
 
 
Jayli
 
Miko
 
Tootsy
 
Sissi
 Beer


LaddyMax

Droopy
 
 
Nina
 
 
    
Boris
 
 

 
   
Tommie
 
   
Olly
Jetje Kroketje


Minnie


Lion


Princess
 
 


Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl - Design by Ontwerpmijndomein.nl