doggyart.punt.nl
Sasa

Sasa

 

Sasa betekent in het Hongaars Princes, zo voelt ze zich ook echt wel. 

 

Het is al een paar weken zo bloedheet in Hongarije dat ik gewoon geen puf had om een stukje te schrijven, de computer geeft ook zoveel warmte af dat ik alleen het hoognodige aan mails beantwoord en het ding dan snel weer uitschakel. En er is toch best weer het nodige gebeurd.Het zal voorlopig nog behoorlijk warm blijven dus nu maar even flink zijn.

Eigenlijk hadden we verwacht en ook een beetje gehoopt dat het een tijdje rustig zou zijn na het vertrek van Pluto, maar het mocht niet zo zijn.Met Pluto gaat het trouwens opperbest, hij vermaakt zich prima in Nederland.

 Inmiddels ruim en week geleden kreeg ik een mail van Ivonne van de stichting dierenbemiddelingeuropa.nl, daar was een  vraag om hulp binnengekomen.

Bij vakantiegangers die bij ons in de omgeving in een vakantiehuis zaten was een hondje aan komen lopen en het diertje wilde niet meer weg, ze had enorme honger en was behoorlijk mager, de vraag was wat nu te doen, ze zouden nog maar twee dagen in Hongarije blijven en wilde absoluut het hondje zo niet achterlaten, na enig overleg hebben we besloten eerst maar eens langs de dierenarts te gaan en het hondje na te laten kijken of ze misschien een chip had en dat we zo de eigenaren konden achterhalen,helaas , zo als jammer genoeg nog veel te vaak het geval is, ze had geen chip.

 

 Ze is maar heel klein maar O zo leuk.

 

In Hongarije is het verplicht je hond te laten chippen en in ieder geval tegen hondsdolheid te laten enten maar door de enorme armoede gebeurt dat toch nog te weinig, er wordt wel gecontroleerd maar zoals we het afgelopen jaar ervaren hebben is dat nog niet voldoende.

Al met al, het hondje had geen chip en zo hebben we besloten haar alsnog te laten enten en chippen en mee te nemen, de mensen die haar hadden gevonden waren al behoorlijk verliefd op haar en zo kon het gebeuren dat ik twee dagen later een berichtje van ze kreeg dat ze haar eigenlijk dolgraag wilden adopteren, mooier kan het toch niet gaan, ze zijn vlak voor hun vertrek naar Nederland nog even op visite geweest om nog even lekker met haar te knuffelen en we hebben het nog even goed over de voor en nadelen van het hebben van een hond gehad maar ze zijn absoluut zeker dat dit de hond voor hun is en dat het hondje hun ook heeft uitgezocht, prachtig verhaal toch?Het moest gewoon zo zijn.

De adoptie gaat via de stichting van Ivonne lopen zodat we allemaal de zekerheid hebben dat er niets mis kan gaan, Ivonne komt in september weer naar Hongarije en zal haar dan meenemen, wij laten haar in de tussentijd steriliseren en de nodige inentingen geven zodat ze in september helemaal reisklaar is.

Ook was Sasa  zoals ze nu heet nogal angstig en kon natuurlijk niet aan de riem lopen, daar werken we nu aan en ik moet zeggen dat ze met grote sprongen vooruit gaat, in het begin verstopte ze zich voor de andere honden maar nu is dat bijna omgekeerd, ze wil spelen en dat het liefst de hele dag, omdat het zo onzettend warm is in Hongarije  willen onze honden alleen vroeg in de ochtend en laat in de avond aktief zijn, wij trouwens ook, maar Sasa vindt het spelen zo leuk dat ze zich niets aantrekt van de hitte , we zetten haar nu maar af en toe in de bench om de andere honden de broodnodige rust te gunnen, is trouwens gelijk een mooie oefening voor haar om aan de bench te wennen, als ze naar Nederland gaat moet ze ook in de auto in een bench zitten en dan kent ze dan tenminste al.

 

Haar toekomstige baasjes,ze hebben haar gered en daar zijn we met zijn allen maar al te blij mee.

 

Dit wordt zeker een geweldig team.

 

Kennismaken met Fay.

 

En met Robbie.

 

 

 En hier hebben we controlfreak en bemoeial Simba!

 

 

 

Na al dit gedoe is het goed rusten op de bank. 

 

 

 

 En dan hier nog even onze gestaag uitbreidende vleermuis familie, ze huizen in de kelder,zij hebben maar geluk,daar is het koel en ze komen er ook pas uit als de hitte van de dag voorbij is.

Reacties

lisette op 19-08-2015 00:17

💓 we kunnen niet wachten 😃. Onze mooie Sasa

frank op 13-09-2015 23:38

Ik heb bijna een zelfde soort hondje, ook geadopteerd uit Hongarije, zou familie kunnen zijn.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste tweets
over mijzelf
Over mijzelf.
 
 

 

 

Ingrid Zaalberg
Geboren in Den Haag flink wat jaartjes geleden.
Dieren en natuur liefhebster in hart en nieren.
klik hier voor meer
 
                                                                                          
 

 


Links

 

 

 Aquarellen en tekeningen
Aquarellen

Klik hier voor meer.

 

Schilderijen van Peter.

 

 http://www.peterjansenmasteroffineart.eu

 

 

contact us
Verhalen
Geluks hondjes
Geluks hondjes
Deze bofkonten hebben een nieuw baasje gevonden 


Ruby


Bowie


Bonny


Brandy

Tara

Toby/Pluto

Channie

Lilly

UkkieFlippo/Woody
 
 
Sasa
 
 
Pluto
 
 
 
Kika

Ying en Yang


Clooney

 
 Janny
 
 
 
Jayli
 
Miko
 
Tootsy
 
Sissi
 Beer


LaddyMax

Droopy
 
 
Nina
 
 
    
Boris
 
 

 
   
Tommie
 
   
Olly
Jetje Kroketje


Minnie


Lion


Princess
 
 


Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl - Design by Ontwerpmijndomein.nl