doggyart.punt.nl
Rexie

I Am One

“I am only one,
But still I am one.
I cannot do everything,
But still I can do something;
And because I cannot do everything
I will not refuse to do the something that I can do.”

Edward Everett Hale


Rexie

Daar zit je dan als oude brave Duitse Herder,je begrijpt de wereld om je heen niet meer, het is zo stil om je heen geworden, vroeger was dat anders, er gebeurde altijd wel wat,oké je zat de meeste tijd aan een ketting maar de laatste jaren mocht je toch meestal loslopen, maar nu is het stil, je mensen zijn niet meer in het huis,erg vaak zag je ze niet meer ze waren ook oud  maar je kon ze horen en ruiken en er kwam geregeld iemand door de tuin om ze te bezoeken, maar nu is het echt stil,er komt af en toe iemand om je eten te brengen en dat is het dan.


Een maand geleden toen was alles nog anders, tot die ene afschuwelijke nacht, het was niet goed in het huis, je mensen waren in gevaar dat had je al snel geroken, je wilde wel helpen maar alles zat dicht je kon er niet bij, en toen ineens waren er heel veel mensen en auto’s met blauwe lampen, je mensen werden uit het huis gehaald en in een auto gebracht, je mocht niet helpen en ook niet mee,daar zat je dan als trouwe hond, niemand keek naar je om, het hek ging dicht je mensen waren weg en het was stil en dat bleef ook zo.

Hoeveel honden zal het hier niet net zo vergaan? De vergrijzing heeft ook hier toegeslagen,veel honden leven hier het leven als waakhond en dat is hier een gebruiksartikel, zijn ze niet meer nodig dan worden ze afgedankt en dat gaat helaas niet altijd op een fijne manier .

En zo is Rexie in ons leven gekomen.
Nadat een verstopte schoorsteen voor een bijna rookvergiftiging heeft gezorgd zijn haar bazen in een bejaardentehuis opgenomen en hebben haar achtergelaten, we kunnen alleen maar heel blij zijn dat ze het hebben overleefd maar voor Rexie is dat toch even anders,het zag er niet rooskleurig uit voor haar, ze is oud en kreupel, niemand wil haar hebben of er ook maar de moeite voor doen een fatsoenlijk plekje voor haar te vinden, omdat ze in ons dorp woont kwam een goede vriendin van ons met de vraag of wij niet konden helpen, of wij haar niet wilden nemen,in de eerste instantie hebben we nee gezegd, we hebben er al 12 en dat is al veel te veel, maar ja dan zit zo’n verhaal in je hoofd en dat wil er dan niet meer uit.
Op mijn vraag wat er met haar gebeuren zou als wij haar niet zouden nemen kregen we een niet al te duidelijk antwoord maar het kwam er wel op neer dat een inslaap spuit van de dierenarts vermoedelijk nog te duur was en op mijn naar mijn idee meer dan redelijke vraag of haar bazen wel de sterilisatie wilden betalen als wij haar zouden nemen werd ik aangekeken of ik niet helemaal normaal meer was. Al onze honden zijn gesteriliseerd of gecastreerd dus dat geld dan ook voor Rexie, een loopse teef bij ons geeft gewoon veel te veel onrust,.
Al met al blijven de kosten weer aan ons hangen, we hadden natuurlijk koppig kunnen zijn en ons er niet meer mee bemoeien maar daar zou er maar eentje de dupe van zijn en dat is Rexie.
Omdat Rexie haar leven niet meer zeker was en wij visioenen hadden van haar ergens eenzaam achtergelaten in het bos of een van de andere nog veel ergere manieren die worden gebruikt om van een dier af te komen hebben we haar opgehaald.
Hoe oud ze precies is weten we nog niet, haar entboekje ligt nog in het huis, haar tanden zijn erg afgesleten en ze is kreupel aan een voor en achterpoot , we zullen daar binnenkort röntgenfoto’s van laten maken om uit te vinden wat er precies aan de hand is en of er nog wat aan te doen is, zo is het niet fijn voor haar want heeft er behoorlijk pijn aan.
Helaas voor haar moet ze hier eerst een paar dagen in de kennel wonen, ze is geen andere honden gewend en we willen haar langzaamaan aan het leven in de groep laten wennen, hopelijk lukt dat snel want ze is nu erg ongelukkig en eenzaam in de kennel, ze huilt en heeft heimwee en wil bijna niet eten ,we gaan heel veel bij haar zitten en halen haar er veel uit om buiten te lopen en te spelen maar zielig is het wel, ze begrijpt het leven op dit moment totaal niet meer, ik zou haar zo graag uitleggen dat het allemaal goed komt, maar we moeten hier met zijn allen even door.


 Oplettend en trouw, als een echte Duitse Herder.

 

 

Gelukkig wil ze wel spelen en is ze helemaal gek van de bal,hopelijk helpt haar dat door de eerste moeilijke tijd heen, we moeten wel voorzichtig spelen want ze is behoorlijk kreupel.


Home
Reacties

Marianne op 01-01-2016 18:53

Ach, wat is het toch triest als een dier dit moet meemaken maar het is zo mooi om te lezen dat er mensen zijn zoals jullie die zich bekommeren om  deze lieve hond...

Ik hoop dat ze toch nog een beetje van haar oude dag kan genieten....

Bij deze nog de beste wensen voor 2016

Groetjes Marianne

maureen op 07-01-2016 19:01

Gelukkig zijn er mensen zoals jij en Peter met een gouden hart. Hopelijk kan ze snel in de roedel en kan ze nog even genieten van een fijn pensioentje. 

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste tweets
over mijzelf
Over mijzelf.
 
 

 

 

Ingrid Zaalberg
Geboren in Den Haag flink wat jaartjes geleden.
Dieren en natuur liefhebster in hart en nieren.
klik hier voor meer
 
                                                                                          
 

 


Links

 

 

 Aquarellen en tekeningen
Aquarellen

Klik hier voor meer.

 

Schilderijen van Peter.

 

 http://www.peterjansenmasteroffineart.eu

 

 

contact us
Verhalen
Geluks hondjes
Geluks hondjes
Deze bofkonten hebben een nieuw baasje gevonden 


Ruby


Bowie


Bonny


Brandy

Tara

Toby/Pluto

Channie

Lilly

UkkieFlippo/Woody
 
 
Sasa
 
 
Pluto
 
 
 
Kika

Ying en Yang


Clooney

 
 Janny
 
 
 
Jayli
 
Miko
 
Tootsy
 
Sissi
 Beer


LaddyMax

Droopy
 
 
Nina
 
 
    
Boris
 
 

 
   
Tommie
 
   
Olly
Jetje Kroketje


Minnie


Lion


Princess
 
 


Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl - Design by Ontwerpmijndomein.nl