doggyart.punt.nl
Nieuwjaarswens 2018

Nieuwjaarswens 2018


Moppie mag dit jaar model zijn.


Het is weer een bewogen jaar geweest,eerst moesten we afscheid nemen van Billy daarna kwam Archie in ons leven, vervolgens bleef het een tijdje relatief rustig,we kwamen geen zwerfhonden tegen op straat er werd geen beroep op ons gedaan en zo dachten we echt dat het de goede kant op ging met het zwerfhonden probleem en alle drukte die dat met zich meebrengt,er is een Chip plicht en we dachten heus dat zoiets hielp,ja ja dream on kan ik nu wel zeggen.

We moesten ook afscheid nemen van onze zeer geliefde oeroude Sheppie,dat was heftig ,van het begin af aan was hij bij ons hier in Hongarije,hij heeft het hele avontuur samen met ons beleefd, maar hij heeft een prachtig leven gehad en dat ten volle genoten dus we hebben er vrede mee.

En toen ging het los, eerst was daar Toby, gelukkig vonden we daar erg snel een heel fijn tehuis voor,zijn baasje is niet echt van het foto's maken en internetten maar via de telefoon zijn de berichten meer dan goed,Toby heet nu Pluto en geniet van het leven.

Toen kwam via de dierenarts de vraag om hulp voor Moppie,inmiddels is ze een paar maanden bij ons en ze ontwikkelt zich van een panisch super bang hondje tot een eigenzinnig geval, ze is er nog niet maar als ze met dit tempo doorgaat dan komt het meer dan goed.

Vervolgens de vraag van Jochem om hulp voor een moederhond met 3 pups die op straat leefden, oké kom maar op dan,weer 4 stuks erbij,en ik weet toch echt heel zeker dat we al meer dan een jaar roepen dat we zeker gaan minderen,helaas lukt dat nog niet zo.

Tussendoor vonden we uitgehongerde Ruby op straat,inmiddels nummertje 14 !!!!! maar wat moet je dan? laten lopen? Gaat hem niet worden,als er 13 lopen kan er nog wel eentje bij.

Eind Januari kunnen moeder en pups naar Nederland reizen waar ze door stichting Hondenzorg en Welzijn worden opgevangen en bemiddeld, Ruby is ook door hun opgevangen en heeft inmiddels een super tehuis gevonden, we kunnen de stichting niet dankbaar genoeg zijn,we willen Maureen en Stichting Esperanza ook niet te erg belasten die hebben het ook al druk genoeg,maar wat zijn we blij met al deze mensen,zonder hen zouden we dit allemaal niet kunnen doen.Ruby heet nu Zoë en heeft een heuse Sharpei vriend.


Hoe goed kan het leven zijn.


En net toen we dachten dat we alles wel zo'n beetje gezien hadden.....nou nee hoor het kan nog gekker. Een moederhond met pups gewoon op straat gezet omdat de familie op vakantie wilde met de kerst,geen voer , geen dak boven het hoofd,zoek het maar uit mammie met kinders, wij vieren lekker kerst en eten ons de buik vol,jullie moeten maar zien, Het hele spul is in beslag genomen en ook zij wonen nu tijdelijk bij ons,tja nu zijn het er 17 !!!! Van pure ellende hebben we een van de kippenhokken om moeten bouwen tot hondenkennel, want waar laat je zoveel honden?  Van deze honden geen foto's  hier omdat hun verblijfplaats geheim moet blijven,maar het zijn lieverds,zowel de mama als de pups,ze hebben nog steeds extreem veel honger en willen het liefst de hele dag eten,het is bijna niet bij te benen zoveel voer als er op dit moment doorgaat en als gevolg daarvan mogen wij ons elke dag door hele poep bergen heen werken, onze dagen zijn nu echt wel gevuld met voeren, uitlaten,schoonmaken,dierenartsen ritjes,en socialiseren van het hele stel, want honden die zo van de straat komen kennen echt niets,ze moeten alles leren, vooral het leven in huis,niet in huis poepen,niet jatten van het aanrecht,niet in de gordijnen hangen,het zijn maar een paar voorbeeldjes,maar geregeld hoor je nu in ons huis de kreten,neeee,hoooo,mag niet,foeiiiii,kom hier,zit,af,koekje,braaaaaaf,pppfffffttt wat een rust als s'avonds alles ligt te maffen en wij ook een tijdje kunnen slapen, maar zelfs dat helpt niet echt want dan droom ik nog dat ik een hond langs de straat zie en dat ik naar Peter roep,ho stoppen daar is een hond,ach jee het moet echt niet gekker gaan worden.Puppie Brandy zorgt voor de kerstversiering.


Tussendoor is Archie ook nog geopereerd,hij had teveel pijn aan zijn heup die niet in de kom zat,nu is de heupkop verwijderd en moet Archie revalideren,hoe goed hij uiteindelijk zal gaan lopen weten we nog niet het is afwachten maar hij doet zijn best en Babsy helpt hem daarbij door veel met hem te spelen,het is echt schattig om te zien want ze snapt dat hij niet wild kan springen en rennen en dus spelen ze op de vierkante meter,Achie ligt en Babsy dolt om hem heen,dikke pret hebben die twee, we zullen Babsy straks enorm gaan missen als ze met haar pups naar Nederland gaat en vooral Archie zal haar gaan missen,maar die lieve vrolijke Babsy heeft hem wel door een moeilijke periode heen geholpen. Vlak voor Archie geopereerd werd ging hij nog met Peter naar de hondenschool waar hij het super deed,helaas kon hij geen examen doen omdat hij toen geopereerd moest worden,plaatsvervangend heeft Robbie examen gedaan en die heeft zo voor Archie het diploma binnengehaald,een beetje sjoemelen moet kunnen nietwaar,maar Archie zou het zeker geweldig hebben gedaan want hij vond school fantastisch,als hij voldoende opknapt gaan we zeker met hem naar de vervolgklas in het voorjaar.Archie en Babsy brengen een groot deel van de tijd door met lol maken.De hondenschool,helemaal rechts Peter met Archie en ik ging voor de gezelligheid mee met Jock en Tippie.


We wensen iedereen die ons volgt en ondersteunt een geweldig en gezond 2018 toe en voor ons zelf wensen we dat er geen honden meer eenzaam en alleen op straat zullen zwerven en dat er eindelijk een eind komt aan deze manier van met dieren omgaan en dat we zo langzaamaan in wat rustiger vaarwater komen.Een mooie foto van Max,ook ooit een van onze vondelingen.En Woody,inmiddels al een hele tijd scheepshond.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste tweets
over mijzelf
Over mijzelf.
 
 

 

 

Ingrid Zaalberg
Geboren in Den Haag flink wat jaartjes geleden.
Dieren en natuur liefhebster in hart en nieren.
klik hier voor meer
 
                                                                                          
 

 


Links

 

 

 Aquarellen en tekeningen
Aquarellen

Klik hier voor meer.

 

Schilderijen van Peter.

 

 http://www.peterjansenmasteroffineart.eu

 

 

contact us
Verhalen
Geluks hondjes
Geluks hondjes
Deze bofkonten hebben een nieuw baasje gevonden 


Ruby


Bowie


Bonny


Brandy

Tara

 


Channie

Lilly

UkkieFlippo/Woody
 
 
Sasa
 
 
Pluto
 
 
 
Kika

Ying en Yang


Clooney

 
 Janny
 
 
 
Jayli
 
Miko
 
Tootsy
 
Sissi
 Beer


LaddyMax

Droopy
 
 
Nina
 
 
    
Boris
 
 

 
   
Tommie
 
   
Olly
Jetje Kroketje


Minnie


Lion


Princess
 
 


Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl - Design by Ontwerpmijndomein.nl